مراقبتهاي لازم پس از درمان ارتودنسي
حفظ نظم دندانها و اصلاح ناهنجاريهاي فكين پس از خاتمه دوران معالجه ارتودنسي با تثبيت موقعيت آنان توسط وسايل و اتصالاتي انجام مي شود كه بنام دستگاه يا پلاك هاي نگهدارنده ثابت و متحرك شناخته مي شود. اينگونه پلاك هاي ارتودنسي براي مدتي معين استفاده شده و به انساج ” دنداني – استخواني ” فرصت بازسازي در موقعيت جديد را داده و سپس حذف ميگردند. بنابراين در جهت تامين اهداف فوق، موارد مندرج در ذيل شرح داده شده و از بيماران محترم صميمانه درخواست مينمايد تا آنان را رعايت نمايند:
بلافاصه بعد از اتمام درمان ارتودنسي و برداشتن اتصالات و سيم ها، به بيمار پلاك هاي نگهدارنده متحرك:Retainer براي دندانهاي فكين بالا و پايين و براي مدت حدود يكسال داده مي شود كه ميبايستي به صورت شبانه روزي و مستمر استفاده نموده و تنها در موقع غذا خوردن و مسواك زدن از دهان خارج نمايند.
در برخي از بيماران نياز به تثبيت بيشتر در دندانهاي قدامي دارند كه علاوه بر استفاده از پلاك هاي نگهدارنده، دندانهاي جلوي بيمار از نواحي پشت (سطح زباني)كه قابل رويت نميباشد با سيمي باريك بهم بسته ميشوند كه اصطلاحا به ان Splinting ميگويند و معمولا حدود دو سال و در بعضي از بيماران تا زمان خاتمه رشد ميبايستي در آن مكان باقي بمانند و در صورت صدمه و يا جدا شدن، مجددا چسبانده و ترميم شوند.
از جمله عوامل مهم ديگر كه در ايجاد تغييرات در نظم دندانهاي قدامي متعاقب اتمام درمان ارتودنسيو بخصوص در دندانهاي فك پايين نقش دارد ، موقعيت و نحوه رويش : دندان عقل است.
بيشتربخوانيد... هزينه ارتودنسي
بيماراني كه مبتلا به ناهنجاريهاي “دنداني-فكي” بوده و درمانهاي مشترك “ارتودنسي و جراحي ” را در طرح درمان خود داشته اند و يك مرحله درمان ارتودنسي را در سنين پايين تر سپري نموده اند ، ميتوانند بعد از زمانه خاتمه رشد كه حدودا در 18 سالگي ميباشد به ارتودنتيست مراجعه نموده و مرحله آماده سازي كوتاه مدت براي عمل جراحي را با نظارت ايشان انجام داده و سپس با صلاحديد و راهنماييهاي ايشان و معرفي جراح ، نسبت به عمل جراحي فكين خود اقدام نمايند.
از جمله عوامل مهم و تاثير گذار در سلامت انساج دنداني و نسوج نگهدارنده آنها وجود بيماريهاي داخلي نظير بيماري قند، پوكي استخوان، ارتروز و بيماري هاي غدد درون ريز ميباشد.
رفرنس : متخصص ارتودنسي در كرج
برچسب: ،
ادامه مطلب