روش های ترمیم دندان شکسته شده
اگر آسیب جدی باشد، راهی بجز مراجعه به دندانپزشک برای درمان آن وجود ندارد. در کوتاه ترین زمان، تنها کاری که شما باید انجام دهید، رفع درد و محافظت بیش تر از دندان و دهان است تا بتوانید به کمک آن از آسیب دیدگی بیش تر جلو گیری کنید. انتخاب شیوه درمان به اندازه ترک یا شکستگی دندان و محل آن بستگی دارد. برخی از روش های احتمالی عبارتند از:
· پولیش دندان
· پیوند
· قرار دادن کانال ریشه و تاج
· کشیدن دندان و ایمپلنت
در برخی از مواقع و به تشخیص دندانپزشک ممکن است ترک های سطحی نیازی به درمان نداشته باشند. اما بهترین متخصص ارتودنسی در تهران باید تلاش کند تا از راه های مختلف مانند درد بیمار و استفاده از اشعه ایکس، حفره ها را بررسی کند تا بتواند شیوه درمانی درست را پیش بینی کند.
استفاده از روکش (ونیر) برای ترمیم دندان
در صورتی که یکی از دندان های جلو شکسته باشد، روکش دندان باعث می شود تا دوباره سالم به نظر برسد. روکش دندان از خدمات دندانپزشکی زیبایی است که پوسته ای نازک از مواد کامپوزینی یا رزین به رنگ دندان است که تمام قسمت جلویی دندان را می پوشاند (دقیقا مانند ناخن های مصنوعی که تمام سطح ناخن شما را پوشش می دهد) البته با یک قسمت ضخیم تر که جایگزین قسمت شکسته دندان می شود.
پرکردن یا پیوند دندان های شکسته
در صورتی که فقط یک تکه کوچک از مینای دندان خود را بر اثر شکستگی از دست داده اید، دندانپزشک می تواند با استفاده از ابزارهای پر کنند، سطح آسیب را بپوشاند و دندان را ترمیم کند. در صورتی که دندان های جلویی آسیب دیده باشد و یا هنگام خنده دندان ها مشخص شود، دندانپزشک از روش باندینگ یا پیوند استفاده می کند که در آن از رزین کامپوزیت که به رنگ دندان است استفاده می شود.
باندینگ دندان یک روش ساده است که به طور معمول نیازی به بی حس شدن دندان ندارد. در این روش نیز از ژل و مایع چسبنده استفاده می شود تا دندانپزشک بتواند رزین را به دندان بچسباند. سپس برای سخت شدن مواد استفاده شده، از پرتوی فرا بنفش استفاده می شود.
بیشتربخوانید... بهداشت دهان و دندان در سالمندان
ترمیم دندان شکسته با ایجاد کانال ریشه
ترکی که عمیق تر از سطح دندان باشد، بدون تردید نیازمند ترمیم گسترده تری است. در برخی از مواقع ترک به سمت پالپ (مغز دندان) گسترش پیدا می کند که ممکن است به یک کانال ریشه نیاز داشته باشد. در حین عمل متخصص ریشه دندان، پالپ های ملتهب و آلوده را برداشته، داخل دندان را تمیز می کند و آن را با ماده ای لاستیکی پر می کند و با استفاده از ماده پرکننده یا تاج آن را می پوشاند. این روش در بسیاری از موارد کاربردی تر است و درد آن مشابه درد پرکردن دندان است.
بیشتربخوانید... درمان فوبیای دندانپزشکی
کشیدن دندان و استفاده از ایمپلنت
همیشه نمی توان به ترمیم دندان آسیب دیده امید داشت. در برخی از مواقع ایجاد کانال برای ریشه نمی تواند دندان را نجات دهد. بسیاری از متخصصین ریشه، با توجه به عمق ترک ایجاد شده تعیین می کنند که آیا دندان باید از دهان خارج شود یا خیر. بر اساس مطالعات صورت گرفته در سال ۲۰۱۹، هرچه میزان عمق ترک ایجاد شده در دندان بیش تر باشد، احتمال کشیدن دندان نیز افزایش پیدا می کند.
منبع: www.orthoblog.ir
برچسب: ،