دانستني ها دانستني ها .

دانستني ها

ايمپلنت دندان چيست؟

ايمپلنت جايگزين مصنوعي دندان است كه امروزه به عنوان درمان استاندارد براي پر كردن جاي خالي دندانها در نظر گرفته ميشود. ايمپلنت دندان يك ميله كوچك پيچي شكل است كه طي يك عمل جراحي در داخل استخوان فك فرو ميرود تا به استخوان اطراف جوش خورده و آماده نگه داشتن تاج مصنوعي دندان شود. در واقع پايه ايمپلنت به عنوان ريشه دندان عمل ميكند و روكش دندان به عنوان تاج دندان. بنابراين ايمپلنت نيازي به تكيه بر دندانهاي اطراف ندارد و در داخل استخوان فك ثابت مي ماند. فرايند جوش خوردن استخوان به ايمپلنت را يكپارچگي استخوان (osseointegration) ميگويند.

جنس مواد ايمپلنت

بيشتر ايمپلنتهاي دندان از تيتانيوم ساخته ميشوند اما ايمپلنت دندان زيركونيا نيز وجود دارد. تيتانيوم و زيركونيا هر دو موادي هستند كه بدن با آنها سازگار بوده و آنها را به عنوان مهاجم خارجي تلقي نميكند بنابراين واكنش نشان نميدهد.

در حال حاضر احتمال موفقيت ايمپلنت دندان نزديك به ۹۸ درصد است يعني يكي از موفق ترين درمانها محسوب ميشود.

مراحل ايمپلنت دندان

۱. بررسي وضعيت دهان و دندان : در ابتدا وضعيت دهان و سلامتي تان ارزيابي ميشود و عكس هاي لازم گرفته ميشود. كيفيت و حجم استخوان در اين مرحله به دقت بررسي ميشود تا مشخص شود ايمپلنت از پشتيباني كافي برخوردار خواهد بود يا خير.

۲. برنامه ريزي و نوبت دهي : سپس برنامه ريزي درماني صورت ميگيرد و نوبت جراحي برايتان تعيين ميشود.

۳. بي حسي يا بي هوشي : پيش از شروع كار، تحت بي حسي موضعي يا بيهوشي قرار ميگيريد. گاهي همراه با بي حسي، نياز به آرام بخش نيز وجود دارد.

۴. خارج كردن دندان قبلي : اگر هنوز دندان آسيب ديده كشيده نشده باشد، ابتدا دندان با دقت و ملايمت كشيده ميشود تا آسيبي به استخوان و بافتهاي نرم نرسد.

۵. سوراخ كردن استخوان : در صورتي كه نيازي به تقويت استخوان نباشد، مرحله بعدي پس از كشيدن دندان، سوراخ كردن استخوان است. با دريل دندانپزشكي استخوان به اندازه مورد نظر سوراخ ميشود و ايمپلنت داخل آن قرار داده ميشود.

۶. جايگذاري ايمپلنت و بخيه كردن لثه : مرحله بعدي بخيه كردن لثه است. ممكن است دندانپزشك لثه را اطراف ايمپلنت بخيه كند و سر ايمپلنت بيرون بماند و يا لثه را روي ايمپلنت بكشد و بخيه كند تا از ايمپلنت بيشتر محافظت شود.

۷. زمان انتظار براي پيوند استخوان و ايمپلنت : پس از جايگذاري ايمپلنت، بسته به شرايط و كيفيت استخوان، مدت زماني كه بايد منتظر بمانيد از دو ماه تا شش ماه متفاوت است.

۸. قراردادن اباتمنت : پس از جوش خوردن استخوان و ايمپلنت به يكديگر، مرحله بعدي فرا ميرسد. دندانپزشك پيچ درپوش ايمپلنت را باز ميكند و قطعه اي به نام اباتمنت روي ايمپلنت پيچ ميكند.

ساير مقالات... هزينه كامپوزيت دندان


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ساعت: ۰۸:۵۶:۰۸ توسط:Admin موضوع: سلامت دهان و دندان نظرات (0)