دانستنی ها دانستنی ها .

دانستنی ها

صفر تا صد ونیرها

ونیرها پوششی نازک و مشابه رنگ دندان هستند که به یک یا چند سطح از دندان های شما متصل میشوند. به این قطعات همرنگ دندان، روکش هم گفته میشود زیرا دندان ها را میپوشانند. ونیرها دو نوع دارند یکی ونیر کامپوزیت دندان و دیگری ونیر پرسلن یا همان لمینت دندان. این روکش های دندان از مهمترین و پرتقاضاترین روش های دندانپزشکی زیبایی هستند که به جهت طراحی و یا اصلاح طرح لبخند و ساختن لبخندی جذاب تر مورد استفاده قرار میگیرند. استفاده از این روکش ها به هیچ عنوان جنبه درمانی ندارد و تنها برای زیبایی است. تا انتها با بهترین متخصص ارتودنسی در تهران همراه باشید.

کاربرد ونیر دندان چیست؟

·         برطرف یا پنهان کردن رنگ و لکه های دندانی که با بلیچینگ و سایر روش های دیگر از بین نمیروند

·         برای اصلاح یا پنهان کردن پوسیدگی و فرسایش دندان

·         برای دندان های نسبتا کج

·         وجود فاصله قابل توجه بین دندان ها مخصوصا در بخش جلوی دندان

ونیر دندان پرسیلن یا لمینت دندان چیست؟

ونیر پرسلینی نام دیگر لمینت دندان است. آن ها لایه ای نازک و همرنگ دندان های شما هسند که به صورت اختصاصی و مخصوص دندان شما در لابراتوار لمینت سازی آماده میشوند. این روکش ها بسیار پرطرفدار هستند و شباهت بسیار زیادی به دندان های خودتان دارند. به نسبت روکش کامپوزیت دندان، این ونیرها بسیار مقاوم، طبیعی تر، ارزانتر و با دوامتر هستند.

مزایای داشتن ونیر دندان پرسلنی چیست؟

·         آنها قوی و مستحکم بوده و ماندگاری بالایی دارند

·         ظاهر بسیار طبیعی دارند

·         برای نصب نیاز کمی به خراشیدن مینا دارند (نسبت به تاج دندان)

·         در برابر لکه و رنگ مقاوم هستند

کامپوزیت ونیر دندان چیست؟

کامپوزیت دندان نوعی ونیر خاص بوده که جنس آن از مواد پر کننده دندان یا از موادی است که جهت باندینگ دندان استفاده میشود. روکش کامپوزیت دندان متقاضیان خاص خودش را دارد و قیمت و آپشن های آن در مقایسه با لمینت پرسلینی به مراتب کمتر است.

بیشتربخوانید... مزایای ارتودنسی دیمون

مزایای ونیر دندان کامپوزیتی چیست؟

·         در مقایسه با تاج دندان و لمینت دندان نیاز بسیار کمتری به تراشیدن مینای دندان دارد.

·         برای بررسی و ارزیابی توسط دندانپزشک زیبایی نیاز کمتری به جلسات ویزیت دارد

·         هزینه آن نسبت به لمینت دندان به مراتب کمتر است

·         اگرچه مقاومت و ماندگاری کمتری دارند اما در صورت آسیب دیدگی، ترمیم و تعمیر آنها آسان است و هزینه تعمیراتشان نیز خیلی کم است.

منبع: مجله دندانپزشکی ارتوبلاگ

 

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۴ بهمن ۱۴۰۱ساعت: ۰۷:۰۷:۳۴ توسط:Admin موضوع: سلامت دهان و دندان نظرات (0)

علت خشکی دهان چیست و چگونه برطرف میشود؟

به خشکی دهان در اصلاح دندانپزشکی زیروستومیا یا (xerostomia) گفته میشود. زیروستومیا زمانی اتفاق می افتد که غدد بزاقی دهان شما بزاق کافی تولید نمی کند. این حالت باعث ایجاد احساس ضعف یا خشکی در دهان شما می شود. این بیماری همچنین می تواند علائم دیگری مانند بوی بد دهان، خشکی گلو و یا ترک خوردن لب ها را ایجاد کند.

بیشتربخوانید... هزینه دندان مصنوعی 1401

چه عواملی باعث خشکی دهان می شود؟

این مشکل می تواند علل مختلفی داشته باشد. اما اغلب از کمبود آب بدن ناشی می شود. برخی از بیماری ها مانند دیابت نیز می تواند بر تولید بزاق شما تأثیر بگذارد و منجر به خشکی دهان شود.

دلایل دیگر عبارتند از:

·         استرس

·         اضطراب

·         سیگار کشیدن

·         مصرف ماری جوانا

·         داروی مسکن

·         تنفس دهانی

·         مصرف برخی داروهای خاص، از جمله برخی آنتی هیستامین ها، داروهای ضد افسردگی و سرکوب کننده های اشتها

·         پرتودرمانی سر و گردن

·         برخی از اختلالات خود ایمنی، مانند سندرم شوگرن

·         مسمومیت با بوتولیسم

·         پیری و افزایش سن

چه بیماری هایی باعث خشکی دهان میشود؟

اگر مدتی است که دهانتان خشک شده است باید به دنبال پیدا کردن علت آن باشید. ثابت شده که برخی از بیماری ها نیز میتواند باعث خشک شدن دهان شود. برخی از این بیماری ها عبارتند از:

·         دیابت

·         برفک دهان

·         بیماری آلزایمر

·         فیبروز کیستیک

·         اچ آی وی و ایدز

·         سندرم شوگرن

·         درمان پزشکی

وقتی با علائمی چون خشکی دهان به پزشک مراجعه کنید، او احتمالا بعد از بررسی اولیه از شما در مورد داروهای احتمالی که مصرف میکنید سوال خواهد پرسید. اگر علت خشکی واقعا دارو باشد، پزشک میتواند دوز آن را کم کرده و یا اینکه داروهای مشابهی را جایگزی داروی فعلی شما کند. پزشک همچنین برای افزایش ترشح بزاق دهان شما داروهای خاصی تجویز میکند و یا اینکه حتی بزاق مصنوعی برای شما درخواست میدهد. روش های درمانی برای ترمیم یا احیاء غدد بزاقی ممکن است در آینده برای درمان خشکی دهان در دسترس باشد ، اما یک بررسی تحقیقاتی در سال 2016 نشان داد که تحقیقات بیشتری برای این موضوع نیاز است.

بیشتربخوانید... ارتودنسی متحرک تک فک

چه زمانی باید به پزشک یا دندانپزشک مراجعه کنیم؟

اگر مشکل شما مزمن شده بهتر است که با یک دندانپزشک یا پزشک عمومی صحبت کنید. اگر همراه با خشک بودن دهان علائم زیر را تجربه میکنید حتما به پزشک خود اطلاع دهید:

·         احساس خشکی در دهان یا گلو

·         افزایش غلظت بزاق

·         زبر و خشن شدن زبان

·         ترک خوردن لب ها

·         مشکل در جویدن یا بلعیدن

·         کاهش حس چشایی

·         بوی بد دهان

بیشتربخوانید... هزینه تقریبی ارتودنسی

خلاصه، مفید و مختصر

حشکی دهان را اغلب می توانید در خانه و بدون کمک دندانپزشک یا پزشک عمومی حل کند. اما اگر این وضعیت مزمن شد و در طولانی مدت شما را آزار داد حتما به پزشک مراجعه کنید. پزشکان و دندانپزشکان میتوانند با پیدا کردن علت اصلی این مشکل و برطرف کردن آن به بهبود شما و بازگشت رطوبت به دهانتان کمک کنند. اگر دهان شما خشک است حتماً با مسواک زدن، نخ دندان کشیدن و مراجعه مرتب به دندانپزشک و یا کلینیک دندانپزشکی خوب از دندان های خود مراقبت بیشتری کنید. زیرا در هر صورت مراجعه منظم به مطب دندانپزشکی می تواند به جلوگیری از پوسیدگی دندان و بیماری لثه که میتوانند ناشی از خشکی دهان باشند کمک کند.

منبع: مجله دندانپزشکی ژاله ایمپلنت

 

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۳ بهمن ۱۴۰۱ساعت: ۰۷:۲۱:۴۱ توسط:Admin موضوع: سلامت دهان و دندان نظرات (0)

7 تا از مزایای ارتودنسی دندان برای کودکان

قبل از اینکه فواید ارتودنسی دندان در بزرگسالان را بررسی کنیم ابتدا اجازه دهید تا مزایای ارتودنسی را ابتدا در کودکان، نوجوانان و جوانان بررسی کنیم. 8 تا از مهم ترین مزایای این درمان برای این اقشار عبارتند از:

1.جلوگیری از کج درآمدن دندان ها در آینده

این امر به تعیین پیش آگهی بهتر در خصوص نحوه شکل گیری دندان های دائمی کودکان کمک می کند. یک درمان زودرس و اولیه ارتودنسی (مرحله اول ارتودنسی دو مرحله ایی) باعث می شود دندان های دائمی به درستی تراز شوند و سلامت دهانی مناسبی را برای کودکان ایجاد کنیم

2. جلوگیری از بروز آسیب به الگوی رشد طبیعی فک

برخی از عادات مضر در کودکان وچک باعث می شود که الگوی طبیعی رشد فک به هم خورده و مشکلات ارتودنسی ایجاد شود. برخی از این عادات مانند مکیدن انگشت شست یا  ریفلاکس بلع اشتباه می توانند باعث شکل گیری معضلات رشد در فک ها شوند. برای جلوگیری از آسیب رسیدن به فک و دندان ها باید ارتودنسی ثابت یا متحرک انجام داد و از تعداد بیشتری فواید ارتودنسی دندان بهره مند شد.

3. درمان انواع مال اکلوژن ها

از فواید و مزایای ارتودنسی دندان می توان به برطرف کردن مشکلاتی از قبیل اوربایت، کراس بایت، و آندربایت اشاره کرد که باعث درد و اختلال در عملکرد فک می شود. درمان زودرس ارتودنسی باعث اصلاح رشد فک ها و اکستروژن زودرس دندان ها می شود که به حل زود هنگام این مشکلات کمک می کند.

4. کمک به هدایت رشد فک

 انواع ارتودنسی دندان شامل ارتودنسی دندان متحرک، نامرئی و ثابت رشد فک را درآمدن دندان های دائمی در حال جوانه زدن آن ها هدایت می کند. از آنجا که فک کودکان نرم است و به راحتی قابل تغییر وضعیت است، متخصص ارتودنسی کودکان به راحتی با ابزار مختلف رشد فکر ا هدایت کرده تا دندان های دائمی بدون دردسر از لثه بیرون بزنند.

 5. به وسیع شدن کام دهان کمک می کند

از دیگر فواید ارتودنسی دندان کمک به وسیع کردن سقف دهان است. برخی از کودکان فک کوچکی دارند و اگر دندان های دائمی در بیایند به راحتی در همان ابتدا کج می شوند. اما یک متخصص ارتودنسی خوب با کمک پالاتال اکسپندرها کاری می کند که سقف دهان وسیع شده و دندان ها به خوبی در بیایند.

6. کاهش خطر وارد شدن آسیب به دندان های دائمی بیرون آمده

مزایای ارتودنسی دندان خطر آسیب رسیدن به دندان های بیرون زده را کاهش می دهد. بریس ارتودنسی برای بچه ها و درمان های زودرس با تراز کردن صحیح دندان های بیرون زده، احتمال آسیب دیدن دندان ها را کاهش می دهد.

بیشتربخوانید... مسواک های بین دندانی

7. هزینه ارتودنسی در آینده را کاهش می دهد

ارتودنسی یکی از گرانقیمت ترین پروسه های دندانپزشکی است. اما اگر در سال های اولیه زندگی رو به این درمان بیاوریم هزینه ارتودنسی در آینده به شدت کاهش میابد. بنابراین لازم است که در کودکی حتما به یک متخصص ارتودنسی خوب مراجعه شود.

منبع: orthoblog.ir


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۲ بهمن ۱۴۰۱ساعت: ۰۷:۰۵:۲۷ توسط:Admin موضوع: سلامت دهان و دندان نظرات (0)

چرا ارتودنسی بهترین و اصولی ترین روش برای منظم کردن دندان های کج است؟

یکی از مهم ترین وظایف ارتودنسی دندان هماهنگ، یکدست و صاف کردن دندان های کج است. بنابراین بله پاسخ به سوالی که در عنوان مقاله مطرح شده قطعا “بله” است. و دندان هایی که کج هستند (کم یا زیاد) باید ارتودنسی شوند تا به موقعیت صاف و طبیعی خود برگردند. رشته ارتودنسی نه تنها دندان های کج را صاف می‌کند بلکه سایر معایب دندان ها، فک و صورت را نیز به وسیله دستگاه های مختلف و دستان حاذق یک متخصص ارتودنتیست برطرف می کند. آنچه در این مقاله می خوانید توضیحاتی است درباره مشکلات کج بودن دندان ها و شیوه اصلاح آن ها با کمک متخصصان ارتودنسی و ترمیم و زیبایی دندان. اگر به دنبال ارتودنسی دندان کج یا ونیر کردن آن هستید خواندن این مقاله به شما توصیه می شود.

بیشتربخوانید... عوارض ارتودنسی بزرگسالان

به جز ارتودنسی دندان کج، چه روش هایی برای صاف شدن دندان ها وجود دارد؟

کج بودن دندان ها به هر دلیلی که رخ بدهد، می تواند ظاهر لبخند را به شدت تحت تاثیر قرار دهد. در اغلب موارد برای برطرف کردن این مشکل و بهبود طرح لبخند از ارتودنسی دندان کج کمک گرفته می شود. اما راه های دیگری نیز برای این هدف وجود دارد. برای مثال استفاده از انواع ونیر دندان می تواند به بهبود طرح لبخند و صاف شدن ظاهری دندان ها کمک کند. در ادامه  مقاله ونیر دندان و ارتودنسی به عنوان دو روش جهت صاف کردن دندان های کج را مورد بررسی قرار می دهیم. اما اجازه دهید ابتدا علت کج شدن دندان ها را بررسی کنیم.

بیشتربخوانید... ارتودنسی دندان های جلو آمده

علت کج شدن دندان ها چیست؟

کج شدن دندان علل مختلفی دارد و تنها ناشی از یک علت خاص نیست. مهم ترین علل کج شدن دندان که در نهایت باعث می شوند شما برای ارتودنسی دندان کج خود به متخصص ارتودنسی خوب مراجعه کنید عبارتند از: اندازه فک: کوچک بودن اندازه فک از مهم ترین علل کج شدن دندان ها است. زمانی که دندان ها فضای کافی برای رشد نداشته باشند، به صورت کج از لثه بیرون می ایند. این مشکل معمولا باید پیش از رویش دندان های دائمی کودکان توسط متخصص برطرف شود. عادات اشتباه کودکی (موسوم به عادات میوفانکشنال): مکیدن انگشت های دست و پا یا اشیاء میتواند باعث کج شدن دندان شود. رفلاکس بلع نادرست حین بلیعدن مواد غذایی نیز یکی از این موارد است. مشکلات مال اکلوژن: مشکلاتی که اشاره به عدم هماهنگی فک ها با هم دارند

اصلاح کجی دندان ها با ارتودنسی

 همانطور که در مقدمه نیز اشاره کردیم، دو روش برای اصلاح فرم کج دندان ها ارتودنسی دندان یا همان ارتودنسی دندان کج است با استفاده از ونیر دندان. اما به نسبت ونیر ها (لمینت دندان و ونیر کامپوزیت و …) ارتودنسی بهترین روش اصلاح این مشکل است. زیرا با کمک این درمان دندان را به روش های اصولی صاف کرده و باعث بهبود طرح لبخند میشوند اما با ونیر دندان تنها دندان ها را به صورت ظاهری از کج بودن در آورده ایم. در واقع با یک روکش نازک، کاری کرده ایم که دندان دیگر کج به نظر نرسد.

روش صاف شدن دندان کج با ارتودنسی

 اگر قصد ارتودنسی دندان کج دارید بهتر است بدانید که روش های متفاوتی برای این هدف در دسترس است. یک متخصص ارتودنسی خوب بسته به شدت کجی دندانتان می تواند از انواع روش ارتودنسی زیر استفاده کند:

·         انواع ارتودنسی نامرئی

·         انواع ارتودنسی متحرک

·         انواع ارتودنسی ثابت

منبع: orthodentist.ir


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۲ بهمن ۱۴۰۱ساعت: ۰۶:۵۳:۴۸ توسط:Admin موضوع: سلامت دهان و دندان نظرات (0)

مراحل برداشتن ارتودنسی دندان یا حذف براکت ها

به طور کلی برداشتن دستگاه های ارتودنسی شامل 4 مرحله میشود که همه مراحل طی یک جلسه به اتمام میرسند. این مراحل در ادامه توضیح داده شده اند. لازم به ذکر است که کشیدن سیم و براکت دندان معمولا جزء هزینه ارتودنسی دندان در نظر گرفته نمیشود و چندان تاثیری روی قیمت کل پروسه درمان شما ندارد.

1.برداشتن الاستیک های ارتودنسی

الاستیک ها از جمله اجزای مهم ارتودنسی ثابت هستند و در سایر روش ها مانند انواع ارتودنسی متحرک یا ارتودنسی نامرئی دندان بکار برده نمیشوند. برای برداشتن ارتودنسی به روشی ایمن و بیخطر، مهم است که ابتدا بیرونی ترین قسمت های دستگاه ارتودنسی را برداشته و سپس به براکت ها و چسب ها برسیم. بخش اول فرایند برداشتن، شامل حذف تک تک باندهای الاستیک و اورینگ ها است. این کار به راحتی و توسط متخصص ارتودنسی دندان شما صورت میگیرد.

2. کشیدن سیم قوس دار ارتودنسی

متخصص ارتودنسی دندان شما در قدم بعدی روی برداشتن یا کشیدن سیم ارتودنسی که از بین براکت ها عبور کرده تمرکز میکند. یکپارچگی بریس ها در واقع به این سیم وابسته است و با کشیدن سیم، دیگر هیچ ارتباطی بین دندان ها و براکت ها با هم وجود نخواهد داشت. متخصص ارتودنسی با استفاده از یک جفت انبردست خاص، براکت ها را شل کرده و سیم را خارج میکند. متخصص در این مرحله از برداشتن ارتودنسی حواسش را جمع میکند که نه براکت ها و نه سیم به بخش داخل دهان هیچ آسیبی وارد نکند. این مرحله همکاری کامل شما را نیاز دارد تا بدون هیچ آسیبی براکت ها و سیم شل شده و سیم کشیده شود.

آشنا شوید ... مراکز ارتودنسی دولتی در تهران

 3. برداشتن براکت ها و باندها

با کشیده شدن سیم ها، نوبت به از بین بردن یا کندن براکت و باندهای ارتودنسی اطراف دندان های پیش میرسد. شاید خیلی ها فکر کنند که سخت ترین مرحله برداشتن ارتودنسی همین کندن و خارج کردن براکت ها است اما حقیقت این است که این کار بسیار ساده است و زمان زیادی هم نیاز ندارد. هرچند که براکت ها با چسب مخصوص به دندان ها چسپیده شده اند اما متخصص ارتودنسی آن ها را به نحوی چسپانده که با اعمال فشار مناسب در یک جهت خاص به راحتی شل شده و کنده میشوند. همین امر در خصوص باندها نیز صادق است.

بیشتربخوانید... اختلالات غذا خوردن در ارتودنسی

 4. تمیز کردن دندان ها بعد از برداشتن ارتودنسی

با برداشتن براکت ها، بیماران احساس میکنند که دندان هایشان چسپناک یا کثیف است و اساس ناخوشایندی دارند. این احساس طبیعی است زیرا متخصص ارتودنسی هنوز چسپ دندان را برنداشته است و متصل به دندان ها هستند. متخصص با کمک ابزار مخصوصی اقدام به پاک کردن بقایای چسپ ارتودنسی میکند و سپس دندان ها را به روش خود تمیز میکند.

منبع: lachine.ir


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۲ بهمن ۱۴۰۱ساعت: ۰۶:۴۸:۰۷ توسط:Admin موضوع: سلامت دهان و دندان نظرات (0)

نحوه انجام ارتودنسی دیمون

روش های مختلفی برای انجام ارتودنسی روی دندان ها وجود دارد که در هر کدام از آن ها، از دستگاه های ارتودنسی خاصی استفاده می شود. هر یک از این بریس های ارتودنسی بر اساس خاصیت درمانی و میزان اثر بخشی که دارند می توانند برای بیماران مختلف مفید واقع شوند. با بهترین متخصص ارتودنسی همراه باشید.

بیشتربخوانید... آیا لمینت دندان باعث پوسیدگی دندان می شود

ارتودنسی دیمون چیست؟

ارتودنسی دیمون یکی از انواع ارتودنسی است که به استفاده از بریس های ثابت و سنتی ارتودنسی انجام می شود. برای انجام ارتودنسی دیمون از براکت های سرامیکی استفاده می شود. این براکت های سرامیکی، تقریبا هم رنگ دندان های بیمار یا به صورت شفاف ساخته می شوند و همین مسئله باعث می شود که این بریس ها به راحتی توسط مخاطب تشخیص داده نشوند و به نوعی نامرئی محسوب شوند. بریس های ارتودنسی دیمون با خاصیت خودتنظیمی که دارند، دندان ها را با سرعت بالاتری در دهان جابه‌جا کرده و در مدت زمان کوتاه تری نسبت به ارتودنسی های فلزی، دندان های شما را ردیف و مرتب و لبخندتان را زیباتر خواهند کرد.

بیشتر بخوانید... هزینه ارتودنسی در ایران

 مزایای استفاده از بریس های ارتودنسی دیمون

·         بریس های خود تنظیم ارتودنسی دیمون، ظاهر بهتر و مناسب تری نسبت به بریس های ارتودنسی فلزی دارند. درمان ارتودنسی در بیمارانی که از بریس های دیمون استفاده می کنند، دو تا ۷ ماه سریع تر از افراد دیگر به پایان می رسد.

·         بیمارانی که از بریس های ارتودنسی خود تنظیم استفاده می کنند نسبت به بیمارانی که از بریس های ارتودنسی فلزی استفاده می کنند، نیاز به جلسات ملاقات کمتری با دندانپزشک دارند؛ بنابراین انجام این نوع ارتودنسی برای افرادی که از شهرهای دور مراجعه می کنند مناسب تر است.

·         در انجام ارتودنسی با روش دیمون، فشار کمتری به دندان ها وارد می شود؛ در نتیجه این بریس ها درد کمتری را ایجاد می کنند.

بیشتربخوانید... ارتودنسی متحرک

معایب و عوارض احتمالی استفاده از بریس های ارتودنسی دیمون

·         بریس های ارتودنسی دیمون ممکن است در روزهای ابتدایی درمان کمی برای شما آزاردهنده باشند و عادت کردن به آن ها مقداری طول بکشد.

·         هر چند که براکت های به کار رفته در این نوع ارتودنسی به راحتی توسط مخاطب تشخیص داده نمی شوند؛ اما سیم های ارتودنسی دیمون برای مخاطب قابل مشاهده است و می تواند جلب توجه کند.

·         هزینه درمان با بریس های ارتودنسی دیمون نسبت به انجام درمان ارتودنسی با کمک بریس های فلزی، گران تر و بیشتر است.

منبع: zhaleimplant.ir


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۱ بهمن ۱۴۰۱ساعت: ۰۱:۵۸:۲۸ توسط:Admin موضوع: سلامت دهان و دندان نظرات (0)

خطرات درد دندان در طول دوره بارداری

بسیاری از خانم های باردار در طی دوران بارداری بدلیل حفاظت از جنین، از درمان مشکلات دندانی اجتناب کرده که می تواند برای سلامت مادر و جنین  خطرات جدی را بوجود آورد.

بیشتربخوانید... جدول قیمت دندان مصنوعی

لذا در این رابطه لازم است به نکات زیر توجه شود:

بیماری  ژنژیویت بارداری می‌تواند باعث دچار شدن فرد به عفونت شدید لثه و پریودنتیت وگسترش شرایط بیماری شود. به‌طور بالقوه وجود عفونت در بدن مادر می‌تواند سلامت مادر و همچنین جنین را به‌طور جدی تهدید کند و در نتیجه می بایست درمان سریعتر انجام و به بعد از زایمان موکول نگردد. مشکلات دندان در صورت عدم معالجه در دوران بارداری می تواند آسیب های جدی و دائمی برای دندان ها ، لثه بوجود آورد و باعث از دست دادن دندان، تحلیل و از بین رفتن لثه، و گاه ایجاد مشکلات خاص برای استخوان فک شود. در بعضی موارد مشکلات دندان بدلیل سرایت عفونت در خون بیماری قلبی و…را در پی خواهد داشت. خانم‌های بارداری که به بیماری پریودنتال دچار هستند در مقایسه با سایر خانم‌ها چهار تا هفت برابر با خطر به دنیا آمدن زودتر از موعد کودک و نیز وزن پایین کودک در هنگام تولد مواجه می‌شوند. همچنین درد مداوم دندان باعث افزایش سطح فشار وارد شده به مادر خواهد شد.

بیشتربخوانید... بعد کشیدن دندان عقل

بهترین زمان درمان در دوران حاملگی

مناسب ترین زمان برای استفاده از خدمات دندانپزشکی سه ماهه دوم بارداری می باشد. همچنین درمان دندانپزشکی در طول سه ماهه سوم برای جنین خطر زیادی نداشته  اما ممکن است در این زمان تحمل نشستن بر روی صندلی دندانپزشکی برای مدت طولانی برای بیمار دشوار و سخت باشد. درصورت نیاز به معالجه دندان در سه ماهه اول دوره بارداری یعنی زمان تشکیل اندام‌های اصلی جنین ، لازم است در خصوص به تاخیر انداختن درمان برای چند هفته  با دندان‌پزشک صحبت و مشورت نمایید. به هر حال، ممکن است دندانپزشک بدلیل حاد بودن مشکل بیمار را  بلافاصله تحت درمان قرار دهند. درمان‌های خانگی برای درد دندان در طول دوره بارداری استفاده از برخی روش‌های درمان خانگی برای تسکین موقت درد همچون کمپرس سرد، دهان‌شویه با آب‌نمک، روغن میخک و…در صورتی که درد دندان خفیف باشد مثمر ثمر بوده  و می تواند بیمار تا زمان مراجعه به دندانپزشک آرام کند.

بیشتربخوانید... نگهدارنده ارتودنسی متحرک

عصب‌کشی دندان در دوره بارداری

زمانی که توسط دندانپزشک نیاز به عصب‌کشی دندان برای بیمار تشخیص داده شود، لازم است اطلاعات صحیح ، کافی،دقیق و لازم درباره بارداری فرد در اختیار دندان‌پزشک قرار گیرد. دندانپزشک با در دست داشتن اطلاعات می تواند تصمیمات مناسبی در خصوص روش و زمان درمان اتخاذ نماید.با توجه به اینکه سه ماهه اول بارداری مهم‌ترین تاثیر در رشد جنین و تشکیل اندامهای اصلی را دارد. در صورتی عدم نیاز به درمان فوری برای شخص، می‌توان درمان را به  سه ماهه دوم یا حتی پس از به دنیا آوردن کودک موکول کرد. به هر حال، در صورت درمان اورژانسی و نیاز به عصب کشی لازم است درباره شرایط بارداری با دندان‌پزشک صحبت شده و از ایمن‌ترین روش درمان برای بیمار استفاده نمود. عصب کشی در دوران بارداری حساس و از اهمیت ویژه ای برخوردارمی باشد.

منبع: مجله ژاله ایمپلنت


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۸ دی ۱۴۰۱ساعت: ۰۱:۴۹:۱۸ توسط:Admin موضوع: سلامت دهان و دندان نظرات (0)

خطرات درد دندان در طول دوره بارداری

بسیاری از خانم های باردار در طی دوران بارداری بدلیل حفاظت از جنین، از درمان مشکلات دندانی اجتناب کرده که می تواند برای سلامت مادر و جنین  خطرات جدی را بوجود آورد.

بیشتربخوانید... کشیدن دندان عقل بدون جراحی

لذا در این رابطه لازم است به نکات زیر توجه شود:

بیماری  ژنژیویت بارداری می‌تواند باعث دچار شدن فرد به عفونت شدید لثه و پریودنتیت وگسترش شرایط بیماری شود. به‌طور بالقوه وجود عفونت در بدن مادر می‌تواند سلامت مادر و همچنین جنین را به‌طور جدی تهدید کند و در نتیجه می بایست درمان سریعتر انجام و به بعد از زایمان موکول نگردد. مشکلات دندان در صورت عدم معالجه در دوران بارداری می تواند آسیب های جدی و دائمی برای دندان ها ، لثه بوجود آورد و باعث از دست دادن دندان، تحلیل و از بین رفتن لثه، و گاه ایجاد مشکلات خاص برای استخوان فک شود. در بعضی موارد مشکلات دندان بدلیل سرایت عفونت در خون بیماری قلبی و…را در پی خواهد داشت. خانم‌های بارداری که به بیماری پریودنتال دچار هستند در مقایسه با سایر خانم‌ها چهار تا هفت برابر با خطر به دنیا آمدن زودتر از موعد کودک و نیز وزن پایین کودک در هنگام تولد مواجه می‌شوند. همچنین درد مداوم دندان باعث افزایش سطح فشار وارد شده به مادر خواهد شد.

بیشتربخوانید... هزینه روکش سرامیکی دندان

بهترین زمان درمان در دوران حاملگی

مناسب ترین زمان برای استفاده از خدمات دندانپزشکی سه ماهه دوم بارداری می باشد. همچنین درمان دندانپزشکی در طول سه ماهه سوم برای جنین خطر زیادی نداشته  اما ممکن است در این زمان تحمل نشستن بر روی صندلی دندانپزشکی برای مدت طولانی برای بیمار دشوار و سخت باشد. درصورت نیاز به معالجه دندان در سه ماهه اول دوره بارداری یعنی زمان تشکیل اندام‌های اصلی جنین ، لازم است در خصوص به تاخیر انداختن درمان برای چند هفته  با دندان‌پزشک صحبت و مشورت نمایید. به هر حال، ممکن است دندانپزشک بدلیل حاد بودن مشکل بیمار را  بلافاصله تحت درمان قرار دهند.

درمان‌های خانگی برای درد دندان در طول دوره بارداری

استفاده از برخی روش‌های درمان خانگی برای تسکین موقت درد همچون کمپرس سرد، دهان‌شویه با آب‌نمک، روغن میخک و…در صورتی که درد دندان خفیف باشد مثمر ثمر بوده  و می تواند بیمار تا زمان مراجعه به دندانپزشک آرام کند.

بیشتربخوانید... پلاک ارتودنسی متحرک

عصب‌کشی دندان در دوره بارداری

زمانی که توسط دندانپزشک نیاز به عصب‌کشی دندان برای بیمار تشخیص داده شود، لازم است اطلاعات صحیح ، کافی،دقیق و لازم درباره بارداری فرد در اختیار دندان‌پزشک قرار گیرد. دندانپزشک با در دست داشتن اطلاعات می تواند تصمیمات مناسبی در خصوص روش و زمان درمان اتخاذ نماید.با توجه به اینکه سه ماهه اول بارداری مهم‌ترین تاثیر در رشد جنین و تشکیل اندامهای اصلی را دارد. در صورتی عدم نیاز به درمان فوری برای شخص، می‌توان درمان را به  سه ماهه دوم یا حتی پس از به دنیا آوردن کودک موکول کرد. به هر حال، در صورت درمان اورژانسی و نیاز به عصب کشی لازم است درباره شرایط بارداری با دندان‌پزشک صحبت شده و از ایمن‌ترین روش درمان برای بیمار استفاده نمود. عصب کشی در دوران بارداری حساس و از اهمیت ویژه ای برخوردارمی باشد.

منبع: مجله ژاله ایمپلنت


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۶ دی ۱۴۰۱ساعت: ۱۲:۵۵:۵۷ توسط:Admin موضوع: سلامت دهان و دندان نظرات (0)

ژل ارتودنسی چیست؟

ژل ارتودنسی در کودکان و بزرگسالان یک راه حل سریع و آسان برای استفاده هنگام ناراحتی، تحریکات و صدمات دهان و دندان است. ژل ارتودنسی به عنوان یک لایه محافظ در برابر آسیب های ناشی از وسایل ارتودنسی دندان عمل می‌کند. ارتودنسی می‌تواند ناراحتی های کوچکی در داخل گونه ها، روی زبان یا داخل لب‌ها را درمان کند. آسیب های ارتودنسی می‌تواتد حتی باعث عفونت شود. ما به کمک ژل ارتودنسی می‌توانیم از وخیم شدن آسیب‌ها و آسیب های جدید جلوگیری کنیم.

بیشتربخوانید... متخصص ارتودنسی کودکان

روش استفاده از ژل ارتودنسی

هنگامی که ما از ارتودنسی استفاده می‌کنیم، یک دوره سازگاری داریم. ما با نصب ارتودنسی، یک ماده و جسم وارد دهان خود کرده ایم. دهان ما باید عادت کند که این جسم در دهان ما وجود خواهد داشت. در این مدت ارتودنسی باعث اصطکاک می‌شود و بعضی از قسمت های دهان، زبان و…  را زخم می‌کند. این دوره بدون توجه به این که ما از چه نوع ارتودنسی استفاده کرده ایم متفاوت است. این دوره می‌تواند از 2 روز تا سه هفته طول بکشد. شما باید بدانید که چاره ای ندارید و باید به ارتودنسی‌ها عادت کنید و دوره سازکاری را پشت سر بگذارید. همچنین شما باید قبول کنید، نباید بعضی غذاها را مصرف کنید. قسمت آزاردهنده اصلی، ناشی از حرکت دندان، در اثر فشار ارتودنسی است. احساس ناراحتی در درمان ارتودنسی با براکت فلز، یاقوت کبود یا زبانی به دلیل اصطکاک دستگاه روی مخاط دهان در زبان، گونه‌ها یا لب‌ها معمولی است. تا زمانی که به ارتودنسی عادت نکنید، باید بتوانید از ژل ارتودنسی استفاده کنید. در ادامه نحوه استفاده از ژل ارتودنسی را بیان خواهیم کرد.

بیشتربخوانید... ارتودنسی متحرک چیست

ژل ارتودنسی چیست؟

شما به احتمال زیاد درباره این محصول که به آن واکس ارتودنسی یا موم دندان نیز گفته می‌شود، مطالبی شنیده اید. ژل ارتودنسی به صورت میله های سفید نازک است که می‌توان آن را از داروخانه‌ها خریداری کرد. علاوه بر موم دندان، بیمار می‌تواند سیلیکون را نیز انتخاب کند. سیلیکون به طور کلی با سهولت بیشتری به براکت می‌چسبد و سطح براکت‌ها را بهتر می‌پوشاند. با این حال، هر دو وظیفه محافظت از مخاط دهان در برابر ایجاد ضربه و جلوگیری از ایجاد درد در صورت زخم  شدن فرد را دارند.

منبع: ارتودنتیست


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۵ دی ۱۴۰۱ساعت: ۰۳:۱۶:۳۹ توسط:Admin موضوع: سلامت دهان و دندان نظرات (0)

پاسخ به چند سوال در رابطه با ایمپلنت دندان

چه کسانی کاندید مناسبی برای ایمپلنت دندان هستند؟

زمانی که ایمپلنت دندان به عنوان گزینه درمانی در نظر گرفته می‌شود، متخصص ایمپلنت باید درباره مناسب بودن شرایط بیمار برای این درمان تصمیم بگیرد. فاکتورهایی که باید ارزیابی شوند شامل موارد زیر هستند: سلامت بیمار (شرایط پزشکی، مصرف دارو، سن) عادت‌های مختلف بیمار (کشیدن سیگار، دندان قروچه کردن، رعایت بهداشت دهان) کیفیت و مقدار استخوان فک معاینه‌ای کامل توسط دندانپزشک باید انجام شود تا مشخص گردد چه مقدار حجم و تراکم استخوانی در محل دندان از دست رفته وجود دارد، چرا که مقدار مشخصی از استخوان برای حمایت از ایمپلنت لازم است.

بیشتربخوانید... لمینت دندان یا کامپوزیت

میزان موفقیت ایمپلنت‌های دندانی چقدر است؟

ایمپلنت‌های دندانی میزان موفقیت خیلی بالایی دارند. مطالعات مستند بالینی و تحقیقاتی میزان موفقیت ایمپلنت را بیش از ۹۵%، بالاتر از هر نوع دیگر از درمان‌های جایگزین دندان نشان داده‌اند. میزان موفقیت ایمپلنت حتی در نواحی با تراکم استخوانی کم، بالا است. به محض جوش خوردن ایمپلنت در استخوان، دوام آن یک عمر طول می‌کشد.

بیشتربخوانید... مراحل ارتودنسی متحرک

چه کسانی نمی‌توانند ایمپلنت بگذارند؟

بعضی شرایط احتمالا بهتر است تحت عنوان  ” عوامل خطرساز ” توصیف شوند، نه ” موارد عدم تجویز ” ، زیرا ایمپلنت‌ها می‌توانند تقریبا در تمام بیماران موفقیت آمیز باشند. در بعضی موارد ممکن است موفقیت ایمپلنت‌ها کمتر قابل پیش بینی باشد. دیابت شیرین (به ویژه دیابت کنترل نشده)، پوکی استخوان ، نقص ایمنی و درمان های پزشکی مانند شیمی درمانی و پرتو درمانی از این موارد هستند. 

بیشتربخوانید... ارتودنسی برای کودکان

آیا افراد سیگاری می‌توانند از ایمپلنت‌های دندان بهره‌مند شوند؟

میزان موفقیت ایمپلنت‌های دندان در طولانی مدت ممکن است در افراد سیگاری نسبت به غیر سیگاری‌ها کمتر باشد. سیگار کشیدن موجب کاهش تراکم و کیفیت استخوان و کاهش روند بهبود زخم می‌شود. اینکه چگونه این فاکتورها موجب کاهش عمر ایمپلنت می‌شوند واضح است. البته این بدین معنا نیست که جایگزینی ایمپلنت در افراد سیگاری ممنوع است، اما این افراد باید بدانند که اگر به این عادت خود ادامه بدهند احتمال عدم موفقیت درمان ایمپلنت افزایش می‌یابد. 

آیا جایگزینی ایمپلنت دندان در افراد جوان امکان پذیر است؟

به عنوان یک قاعده کلی، جایگزین کردن ایمپلنت‌های دندان باید تا سن ۱۸ سالگی به تعویق بیفتد. در واقع این سن مرتبط با زمانی است که رشد فک کامل می‌شود. 

آیا جایگزینی ایمپلنت دندان در افراد با تراکم پایین استخوان ممکن است؟

از آنجا که موفقیت درمان ایمپلنت دندان تا حد زیادی به استخوانی که ایمپلنت در آن قرار می‌گیرد بستگی دارد، در افراد با تراکم پایین استخوان احتمالا لازم است پیوند استخوان قبل از جایگزین کردن ایمپلنت انجام شود. این عمل معمولا به طور جداگانه و قبل از جایگزینی ایمپلنت انجام شده که باید به طور کامل بهبود یابد تا بتوان ایمپلنت دندان را قرار داد.

منبع: ارتوبلاگ


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۵ دی ۱۴۰۱ساعت: ۰۳:۰۷:۱۶ توسط:Admin موضوع: سلامت دهان و دندان نظرات (0)