دانستنی ها دانستنی ها .

دانستنی ها

آشنایی با علت، علائم و درمان عقب نشینی یا بالا رفتن لثه ها

لثه بافتی صورتی در دهان است که اطراف دندان را احاطه کرده و از استخوان و ریشه دندان محافظت میکند. بافت لثه یک بافت متراکم است و ادامه همان بافت های داخل داهانی مثل بخش داخلی لپ ها و سقف دهان است با این تفاوت که خونرسانی بیشتری دارد و رنگش متمایز تر است. زمانی که لثه ها از حالت طبیعی خود بالا تر روند و ریشه دندان در معرض دید قرار بگیرد اصطلاحا گفته میشود که لثه دچار عقب نشینی شده یا بالا رفته است. این موضوع میتواند باعث تجمع باکتری ها و حمله پلاک دندانی به ریشه دندان شده و مشکلات زیادی را در آینده برای شخص ایجاد کند.

بیشتربخوانید... بریس سرامیکی ارتودنسی

علل عقب نشینی لثه ها چیست؟

دو عامل مهم دست در دست هم میدهند تا لثه ها در مجموع از موقعیت طبیعی خود بالتر بروند. بهداشت ضعیف دهان و دندان و بیماری لثه میتوانند مهمترین عوامل برای شکل گیری این وضعیت باشند. مهمتر از این دو عامل، ساییدگی لثه ها به با مسواک های سفت و سخت و التهاب بافت لثه نیز نقش مهمی در بالا رفتن لثه ها دارد. در برخی افراد نیز به صورت ارثی لثه ها نازم هستند و خیلی زود بالا میروند به دلیل فشاری که افراد به لثه ها با مسواک وارد میکنند در افراد چپ دست، لثه سمت راست آسیب میبیند و در افراد راست دست سمت چپ بیتسر دچار بالا رفتن لثه است.

سایر فاکتورهای تاثیر گذار روی نازک و بالا رفتن لثه ها عبارتد از:

سوراخ کردن لب سوراخ کردن زبان عدم هماهنگی دندان ها صدمات ناشی از درمان های دندانپزشکی

عوامل خطر عقب نشینی لثه: چه چیزهایی این موضوع را تشدید میکنند؟

سن یک عامل خطر جدی برای بالا رفتن لثه ها است. معمولا افزاد بالای ۶۵ سال بیشتر در معرض این اتفاق هستند. سیگار کشیدن عوامل ژنتیکی دیابت و سایر بیماری های مزمن مشابه

بیشتربخوانید... قیمت بهترین لمینت دندان

علائم عقب نشینی لثه ها

تغییر ظاهر و طرح لبخند افزایش فاصله بین دندان ها افزایش طول دندان نمایان شدن ریشه دندان افزایش حساسیت دندان

درمان عقب نشینی دندان چیست؟

مهمترین راه های درمان و ترمیم این مشکل در ادامه آمده است:

مواد کاهنده  حساسیت یا ضد حساسیت دندان ترمیم با کمک ونیر کامپوزیت (بیشتر بخوانید... هزینه ونیر کامپوزیت) پرسلین یا کامپوزیت صورتی رنگ ونیرها لثه ارتودنسی دندان جراحی لثه

منبع: دندانپزشکی لاچینه


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۷ دی ۱۴۰۱ساعت: ۱۱:۲۳:۱۴ توسط:Admin موضوع: سلامت دهان و دندان نظرات (0)

درمان دندان کج با ارتودنسی

ارتودنسی دندان کج از جمله ارتودنسی هایی است که برای صاف و مرتب کردن یک دندان کج به کار می رود. هنگامی که همه دندان های فرد صاف بوده و فقط یک دندان کج باشد، این ارتودنسی به کار می آید. کج بودن یک دندان نیز تأثیر شگرفی بر روی زیبایی فرد و سلامت بقیه دندان ها دارد. البته ممکن است که این دندان کج در قسمت عقب دهان وجود داشته باشد. با اینکه این مشکل در هنگام خندیدن و صحبت کردن قابل مشاهده نیست، اما انحراف دندان می‌تواند عوارض زیادی به همراه داشته باشد. در ادامه با مجله ارتودنتیست همراه باشید.

لزوم ارتودنسی دندان کج

تأثیر آن روی زیبایی فرد و کاهش اعتماد به نفس وی چشمگیر است. از طرفی کج و نامرتب بودن تنها یک دندان، سبب وارد آوردن فشار به دندان های مجاور شده و به مروز زمان سبب پوسیدگی آن ها خواهد شد. چون دندان کج در هنگام غذا خوردن متحمل فشار زیادی می شود، سریعتر از بقیه دندان ها پوسیده و خراب می شود. شاید باورکردنی نباشد اما کج بودن تنها یک دندان نیز می تواند تأثیر عمده ای بر جویدن غذا، هضم و گوارش آن داشته باشد. همچنین وجود مشکل تنها در یک دندان سبب اختلال در تکلم و گفتار شده و بر روی تلفظ برخی کلمات تأثیر منفی می گذارد. دندان کج سبب انحراف فک و کج بنظر رسیدن هر دو فک می شود. 

بیشتربخوانید... نصب ارتودنسی نامرئی

روش های ارتودنسی دندان کج 

·         ارتودنسی دندان کج به طریق ثابت 

·         ارتودنسی دندان کج به طریق متحرک 

درمان دندان کج با ارتودنسی

ارتودنسی راه حلی مطمئن و ایمن برای درمان دندان کج محسوب می شود. در هنگام مواجهه با این مشکل، می توان به متخصص ارتودنسی مراجعه کرد و به راحتی از این درمان استفاده کرد. با مرتب شدن دندان ها می توان به این مزایا دست یافت:

تمیز کردن و بهداشت دندان ها سهل و آسان شده و کمتر در معرض پوسیدگی قرار می گیرند. لثه کمتر دچار تخریب شده و سلامت لثه و فک تضمین می شود. ارتودنسی دندان کج تنها مربوط به زیبایی نیست بلکه با سلامتی دهان و دندان نیز مرتبط است.

بیشتربخوانید... هزینه ارتودنسی در فک بالا


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۷ دی ۱۴۰۱ساعت: ۱۱:۱۲:۴۹ توسط:Admin موضوع: سلامت دهان و دندان نظرات (0)

علائم پس زدن ایمپلنت دندان + راه های پیشگیری

شکست ایمپلنت دندان یک مساله مهم است که هم برای بیمار و هم برای جراح بسیار چالش برانگیز است. کاشت دندان با ایمپلنت هر چقدر هم که با دوام یا تضمین شده باشد، می‌تواند به دلیل سهل‌انگاری، بهداشت نامناسب دهان و دندان یا عوامل خارجی خاصی تحت تأثیر قرار گرفته و شکست بخورد. زمانی که ایمپلنت شکست بخورد (یا اصطلاحاً پس زده شود)، می تواند درد، ناراحتی و علائم آزاردهنده دیگری ایجاد کند.  با مجله ارتوبلاگ همراه باشید.

علائم پس زدن ایمپلنت کدامند؟

·         مشکل در جویدن

·         التهاب لثه

·         تحلیل لثه

·         افزایش تورم

·         شل شدن ایمپلنت

·         درد یا ناراحتی شدید

درمان شکست ایمپلنت چیست؟

 بسته به اینکه علت پس زدن ایمپلنت چیست روش درمان آن نیز متفاوت خواهد بود. برای مثال اگر از عفونت ایمپلنت دندان رنج می‌برید احتمالا در صورت عدم درمان عفونت نیاز باشد که ایمپلنت برداشته شده و پس از التیام کامل ناحیه عمل، مجددا جراحی دیگری برای کاشت صورت بگیرد.

بیشتر بخوانید... ارتودنسی نامرئی شفاف

چرا ایمپلنت ها دچار شکست شده یا پس زده  می شوند؟

عوامل مختلفی می‌توانند باعث شکست یا پس زدن ایمپلنت دندان شوند که مهم‌ترین آن‌ها موارد زیر هستند:

·         پری ایمپلنتیت

·         شکست در فرآیند جوش خوردن ایمپلنت به استخوان

·         آسیب به عصب و بافت های دیگر

·         مشکلات سینوس

·         کاشت سریع ایمپلنت

·         واکنش آلرژیک

·         واکنش جسم خارجی

·         آسیب دیدن ایمپلنت

·         بهداشت نامناسب دهان و دندان

درمان شکست ایمپلنت چیست؟

بسته به اینکه علت پس زدن ایمپلنت چیست روش درمان آن نیز متفاوت خواهد بود. برای مثال اگر از عفونت ایمپلنت دندان رنج می‌برید احتمالا در صورت عدم درمان عفونت نیاز باشد که ایمپلنت برداشته شده و پس از التیام کامل ناحیه عمل، مجددا جراحی دیگری برای کاشت صورت بگیرد.

چگونه از شکست ایمپلنت پیشگیری کنیم؟

بهترین راه برای جلوگیری از شکست ایمپلنت دندان، اطمینان از رعایت بهداشت دندان است که خود شامل موارد زیر می‌شود:

 تمیز کردن دندان‌ها با مسواک و خمیر دندان مناسب استفاده از نخ دندان شستشو دهان با دهانشویه ضد باکتری مراجعه منظم به دندانپزشک برای معاینه رعایت رژیم غذایی مناسب برای افرادی که ایمپلنت دندان کاشته اند پرهیز از عاداتی که ممکن است به ایمپلنت آسیب بزند ترک سیگار و مشروبات الکلی

بیشتربخوانید... هزینه دندان مصنوعی متحرک


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۷ دی ۱۴۰۱ساعت: ۱۱:۰۲:۴۸ توسط:Admin موضوع: سلامت دهان و دندان نظرات (0)