دانستنی ها دانستنی ها .

دانستنی ها

عوامل موثر بر هزینه جرمگیری دندان چه هستند؟

محل کلینیک دندانپزشکی

هزینه درمان های دندانپزشکی بسته به محل کلینیک دندانپزشکی می تواند متفاوت باشد. به طور کلی، خدمات دندانپزشکی در مناطق شهری پرجمعیت و مدرن تر نسبت به مناطق شهری کم جمعیت و یا حتی دورافتاده از پایتخت گران‌تر است. هزینه حتی ممکن است بین مناطق مختلف یک شهر نیز متفاوت باشد.

بیشتربخوانید... انواع روش ارتودنسی دندان

تخصص و تجربه دندانپزشک

تخصص و تجربه دندانپزشکی که این روش را انجام می دهد می تواند بر قیمت جرمگیری دندان تأثیر بگذارد. دندانپزشکان بسیار ماهر و با تجربه ممکن است به دلیل تخصص و شهرت خود هزینه بیشتری برای خدماتشان دریافت کنند.

پوشش بیمه دندانپزشکی

هزینه جرم گیری و پولیش دندان بسته به بیمه شما می تواند به طور جزئی یا کامل پوشش داده شود. ضروری است که از ارائه دهنده بیمه خود بپرسید تا چه میزان از هزینه درمان را پرداخت یا کسر خواهد کرد.

درمان های اضافی دیگر

در برخی موارد، ممکن است قبل یا بعد از جرم گیری و پولیش دندان، درمان های اضافی لازم باشد. به عنوان مثال، اگر بیماری لثه پیشرفته دارید، ممکن است هزینه پرداختی شما افزایش یابد. این درمان های اضافی در هزینه کل لحاظ می شود.

نکاتی برای صرفه جویی در هزینه جرم گیری دندان

اگر به دنبال کاهش قیمت یا هزینه جرم گیری دندان هستید، می توانید با دنبال کردن موارد زیر اقدام به کاهش هزینه ها کنید:

استفاده از بیمه دندانپزشکی: در برخی مراکز مانند درمانگاه های تامین اجتماعی هزینه جرمگیری بسیار کمتر حساب می شود. همچنین برخی بیمه های دندانپزشکی به ازای دریافت مبالغی به صورت ماهانه یا سالانه، هزینه خدمات دندانپزشکی مانند هزینه جرمگیری را به شدت پایین می آورند.

مقایسه قیمت در مراکز مختلف: قیمت ها را در کلینیک های مختلف دندانپزشکی مقایسه کنید تا مقرون به صرفه ترین گزینه را بدون کاهش کیفیت بیابید.

انجام مراقبت های پیشگیرانه: مسواک زدن منظم، نخ دندان کشیدن و رعایت بهداشت دهان و دندان می تواند به کاهش نیاز به جرم گیری و پولیش مکرر دندان شما کمک کند.

مراجعه به مراکز دولتی و جهاد دانشگاهی: مراکز مرتبط با دانشکده های دندانپزشکی و یا جهاد دانشگاهی هزینه کمتری برای جرمگیری دریافت می کنند.

 

جرم گیری دندان چیست؟

جرم گیری دندان که به عنوان اسکیلینگ (Teeth Scaling) نیز شناخته می شود، روشی است که توسط یک دندانپزشک برای از بین بردن پلاک، جرم و لکه های جزئی از سطح دندان ها و در امتداد خط لثه انجام می شود. این فرآیند شامل استفاده از ابزارهای تخصصی دندانپزشکی برای برداشتن جرم هایی است که با مسواک زدن منظم و نخ دندان کشیدن به تنهایی قابل حذف نیستند.

سایر مقالات ... لیست متخصص ارتودنسی در کرج بهمراه لیست متخصص ارتودنسی در تهران

پولیش دندان چیست؟

پالیش یا پولیش دندان یک درمان جزئی است که اغلب پس از جرم گیری انجام می شود. این فرآیند شامل استفاده از یک دیسک پلاستیکی چرخان یا یک وسیله برس مانند است که همراه با یک خمیر پولیش مخصوص برای از بین بردن لکه های سطحی و تمیزتر و درخشان تر نشان دادن دندان ها انجام می شود. فرآیند پولیش به صاف شدن سطوح دندان کمک می کند و تجمع پلاک و بعضی لکه های سطحی را از بین می برد.

منبع: www.bimarestaan.ir


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ آذر ۱۴۰۲ساعت: ۱۰:۵۳:۵۷ توسط:Admin موضوع: سلامت دهان و دندان نظرات (0)

آشنایی با پروتز دندانی

پروتز دندانی نوعی وسیله دندانپزشکی است که جای دندان از دست رفته را می‌گیرد یا نقص دندان را می‌پوشاند. این وسایل دندانپزشکی شامل ایمپلنت دندان، تاج، پل، دندان مصنوعی و روکش دندان است. برخی از این پروتزها قابل جابجایی در دهان و برخی دیگر ثابت هستند.

انواع پروتز دندان

به طور کلی می‌توان پروتزهای دندانی را به سه دسته تقسیم کرد:

·         پروتز دندان ثابت

روکش تک واحدی دندان، بریج دندان، ونیر، اینله و آنله و کاشت ایمپلنت دندان

·         پروتز دندان متحرک

پروتز دندانی پارسیل، دندا مصنوعی

·         پروتز دندان نیمه متحرک

اوردنچر متکی بر ایمپلنت

هر یک از این پروتزها برای شرایط خاصی مناسب تر هستند و ممکن است برای گروهی از افراد، فواید بیشتری نسبت به گروه دیگر داشته باشند. در ادامه، به توضیح هر یک از انواع پروتز دندان خواهیم پرداخت.

بیشتربخوانید... ارتودنسی اینویزیلاین

پروتز دندان ثابت

پروتز ثابت دندان یکی از انواع مختلف پروتزها می‌باشد که معمولا به نام عمومی روکش دندان در بین افراد جامعه شناخته می‌شود. در صورت استفاده از پروتز دندان ثابت، نمی‌توانید آن را از دهان خود خارج کنید. به همین دلیل، این پروتز در دسته بندی پروتزهای ثابت قرار می‌گیرد.

پروتز ثابت می‌تواند بر روی ایمپلنت یا دندان اصلی فرد کار گذاشته شود. این موضوع، بستگی به وضعیت و شرایط دندان شما دارد و توسط دندانپزشک تشخیص داده می‌شود.

پروتزهای دندانی متحرک

پروتز متحرک دندان، هم به راحتی بر روی لثه‌ها قرار می‌گیرد و هم می‌توان به آسانی آن را از دهان خارج کرد. در صورتی که فرد تمامی دندان‌های خود را کشیده باشد، می‌تواند از پروتز متحرک کامل استفاده کند.

در بسیاری از مواقع، بیمار ممکن است در ابتدای استفاده از این نوع پروتز احساس خوبی نداشته باشد اما با استفاده بیشتر و گذشت زمان این حس از بین می‌رود.

از معایب این نوع پروتز دندان، تحلیل رفتن استخوان فک به مرور زمان است. برای جلوگیری از این مشکل، باید هر ۱ تا ۲ سال یکبار استخوان فک چک شود و هر ۵ تا ۷ سال یکبار نیز باید جایگزینی استخوان‌ها صورت گیرد.

پروتزهای دندانی نیمه متحرک ( Over Denture )

اوردنچر (over denture) نوعی پروتز دندانی نیمه متحرک است که بر روی دو پایه دندانی یا چند پایه ایمپلنت قرار می گیرد و نسبت به پروتزهای دیگر راحت‌تر است. این نوع پروتزها دارای قسمتی به نام اتچمنت هستند که به دندان‌ها و یا ایمپلنت‌ها متصل می‌‎شوند.

این کار به ثابت نگه داشتن پروتزها در دهان کمک می‎‌کند. در عین حال پروتزهای نیمه متحرک نیز می‌توانند از دهان بیرون آورده و تمیز شوند. از آنجا که قسمت اتچمنت پروتزهای نیمه متحرک هر چند وقت یکبار کهنه و غیرقابل استفاده می‎‌شود، بهتر است تعویض گردد.

منبع: www.chalava.ir


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۵ آذر ۱۴۰۲ساعت: ۰۱:۴۱:۰۳ توسط:Admin موضوع: سلامت دهان و دندان نظرات (0)

ویژگی های دستگاه ارتودنسی

بهترین متخصص ارتودنسی در کرج و تهران، اصلاح ناهنجاری های دهان و دندان را به کمک ابزار و تجهیزات ارتودنسی انجام می دهد، بنابراین این دستگاه ها باید دارای برخی خصوصیات و ویژگی ها باشند در ادامه به بررسی ویژگی دستگاه های ارتودنسی اشاره می کنیم:

·         این دستگاه ها نباید از رشد و نمو طبیعی جلوگیری کنند.

·         برای قرار گرفتن در دهان باید بسیار مقاوم و محکم باشند.

·         این دستگاه ها باید دارای نیروی لازم برای حرکت دندان ها باشند.

·         نباید در زمان غذا خوردن و یا صحبت کردن تکان بخورند و یا از جای خود خارج شوند.

·         این دستگاه ها نباید سبب پوسیدگی دندان ها و یا التهابات لثه شوند.

·         باید دارای وزنی سبک و قابل تحمل برای بیمار باشند و همچنین دارای سازگاری با بدن انسان باشند.

در فرایند انجام ارتودنسی دندانپزشک به ابزارهایی همچون قلم لیگاچور، کاتر اند کاتر، پلایر، پنس ارتودنسی، متیو و سپراتور نیاز دارد. هر یک از این ابزارها کاربرد خاص خود را داشته و در بخش‌های مختلفی از فرایند ارتودنسی به کار می‌روند.

قلم لیگاچور چیست و چه کاربردی دارد؟

برای قرار دادن براکت‌های و بند‌های ارتودنسی نیاز به یک ابزار با میله بسیار نازک است. قلم لیگاچور بهترین ابزار برای قراردادن و تنظیم براکت‌ها در فرایند ارتودنسی است. جنس بدنه و دهانه دوطرفه این قلم از جنس استیل ضدزنگ بوده و در برابر ضربه و رطوبت مقاومت بسیار زیادی دارد. طراحی ظریف این ابزار منجر به سهولت استفاده از آن در فضاهای تنگ و باریک می‌شود.

ابزار کاتر اند کاتر یا همان کاتر لیگاچور چیست؟

ابزار کاتر لیگاچور برای بریدن سیم‌های لیگاچور بسیار مناسب است. آرواره‌های کاتر اند کاتر از جنس تنگستن کارباید بوده و هرگز کیفیت اولیه خود را از دست نمی‌دهد. لبه‌های هر یک از آرواره‌های این ابزار با الماس تیز شده و به همین دلیل قدرت برندگی بسیار بالایی دارند.

انواع کاتر اند کاتر

·         کاتر اند کاتر دیستال دسته بلند

·         کاتر لیگاچور ۱۵ درجه

·         کاتر دبل اکشن

·         کاتر هول دبل

·         هارد وایر کاتر

·         فاین کاتر

معرفی ابزار پلایر و کاربرد آن

سیم‌های ارتودنسی ساختار حساسی دارند، به همین جهت برای نگه‌داشتن آن‌ها در فرایند ارتودنسی باید از ابزاری به نام پلایر استفاده شود. دهانه پلایر به گونه‌ای طراحی شده است که بدون برخورد و آسیب رساندن به لثه و دندان سیم ارتودنسی را خم کرده یا به صورت ثابت نگه می‌دارد.

انواع پلایر

·         پلایور بندیمور معمولی و تنگستن

·         پلایر لوپ فرمینگ سه پله

·         پلایر هو ۴۵ درجه

·         پلایور تویی 10mm

·         پلایور یونیورسال ADAMS

·         پلایر هو مستقیم

·         پلایور سه شاخ

·         پلایر دوسرگرد بلند (Long)

·         پلایر ADAMS بلند

·         پلایر خم

·         پلایر دوسرگرد کوتاه

·         پلایر ۱۳۹ بلند

·         پلایر ۱۳۹ کوتاه

·         پلایر تویید

·         پلایر کریمپینگ

·         پلایر ترک تنگستن کارباید

پنس ارتودنسی و کاربرد آن

پنس ارتودنسی برای حمل و قراردادن براکت توسط دندانپزشک مورد استفاده قرار می‌گیرد. به هنگام کار با این ابزار بایستی نوک پلایر در داخل شیار براکت قرار داده شود تا به صورت امن براکت حرکت داده شود.

بیشتر بخوانید ... نحوه مراقبت از ارتودنسی

انواع پنس ارتودنسی

·         پنس باکال تیوب زاویه‌دار

·         پنس باکال تیوب ساده

·         پنس براکت تیغه‌دار

معرفی ابزار متیو و کاربرد آن

متیو یکی از پرکاربردترین ابزارهای ارتودنسی بوده و برای نگه داشتن اورینگ استفاده می‌شود. نوک این ابزار باریک بوده و دندانه‌های بسیار ریز آن قدرت فوق‌العاده‌ای در نگه‌داشتن اورینگ‌ها دارند.

ابزار سپراتور و کاربرد آن

سپراتور به دلیل داشتن دسته‌های معکوس و نوک فرورفته و زاویه‌دار به بهترین متخصص ارتودنسی در تهران و کرج  این امکان را می‌دهد تا با سرعت بیشتری قطعات مختلف ارتودنسی را از هم جدا کند.

کیفیت، ضمانت و خدمات پس از فروش ابزار ارتودنسی

ابزارهای دندانپزشکی عمدتا تا ۵ سال ضمانت تعویض و تا ۱۰ سال خدمات پس از فروش دارند و اکثرا از بهترین آلیاژ استیل ساخته شده اند.

منبع: www.orthodentist.ir


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۴ آذر ۱۴۰۲ساعت: ۰۱:۴۶:۲۰ توسط:Admin موضوع: سلامت دهان و دندان نظرات (0)

روش های ترمیم دندان شکسته شده

اگر آسیب جدی باشد، راهی بجز مراجعه به دندانپزشک برای درمان آن وجود ندارد. در کوتاه ترین زمان، تنها کاری که شما باید انجام دهید، رفع درد و محافظت بیش تر از دندان و دهان است تا بتوانید به کمک آن از آسیب دیدگی بیش تر جلو گیری کنید. انتخاب شیوه درمان به اندازه ترک یا شکستگی دندان و محل آن بستگی دارد. برخی از روش های احتمالی عبارتند از:

·         پولیش دندان

·         پیوند

·         قرار دادن کانال ریشه و تاج

·         کشیدن دندان و ایمپلنت

در برخی از مواقع و به تشخیص دندانپزشک ممکن است ترک های سطحی نیازی به درمان نداشته باشند. اما بهترین متخصص ارتودنسی در تهران باید تلاش کند تا از راه های مختلف مانند درد بیمار و استفاده از اشعه ایکس، حفره ها را بررسی کند تا بتواند شیوه درمانی درست را پیش بینی کند.

استفاده از روکش (ونیر) برای ترمیم دندان

در صورتی که یکی از دندان های جلو شکسته باشد، روکش دندان باعث می شود تا دوباره سالم به نظر برسد. روکش دندان از خدمات دندانپزشکی زیبایی است که پوسته ای نازک از مواد کامپوزینی یا رزین به رنگ دندان است که تمام قسمت جلویی دندان را می پوشاند (دقیقا مانند ناخن های مصنوعی که تمام سطح ناخن شما را پوشش می دهد) البته با یک قسمت ضخیم تر که جایگزین قسمت شکسته دندان می شود.

پرکردن یا پیوند دندان های شکسته

در صورتی که فقط یک تکه کوچک از مینای دندان خود را بر اثر شکستگی از دست داده اید، دندانپزشک می تواند با استفاده از ابزارهای پر کنند، سطح آسیب را بپوشاند و دندان را ترمیم کند. در صورتی که دندان های جلویی آسیب دیده باشد و یا هنگام خنده دندان ها مشخص شود، دندانپزشک از روش باندینگ یا پیوند استفاده می کند که در آن از رزین کامپوزیت که به رنگ دندان است استفاده می شود.

باندینگ دندان یک روش ساده است که به طور معمول نیازی به بی حس شدن دندان ندارد. در این روش نیز از ژل و مایع چسبنده استفاده می شود تا دندانپزشک بتواند رزین را به دندان بچسباند. سپس برای سخت شدن مواد استفاده شده، از پرتوی فرا بنفش استفاده می شود.

بیشتربخوانید... بهداشت دهان و دندان در سالمندان

ترمیم دندان شکسته با ایجاد کانال ریشه

ترکی که عمیق تر از سطح دندان باشد، بدون تردید نیازمند ترمیم گسترده تری است. در برخی از مواقع ترک به سمت پالپ (مغز دندان) گسترش پیدا می کند که ممکن است به یک کانال ریشه نیاز داشته باشد. در حین عمل متخصص ریشه دندان، پالپ های ملتهب و آلوده را برداشته، داخل دندان را تمیز می کند و آن را با ماده ای لاستیکی پر می کند و با استفاده از ماده پرکننده یا تاج آن را می پوشاند. این روش در بسیاری از موارد کاربردی تر است و درد آن مشابه درد پرکردن دندان است.

بیشتربخوانید... درمان فوبیای دندانپزشکی

کشیدن دندان و استفاده از ایمپلنت

همیشه نمی توان به ترمیم دندان آسیب دیده امید داشت. در برخی از مواقع ایجاد کانال برای ریشه نمی تواند دندان را نجات دهد. بسیاری از متخصصین ریشه، با توجه به عمق ترک ایجاد شده تعیین می کنند که آیا دندان باید از دهان خارج شود یا خیر. بر اساس مطالعات صورت گرفته در سال ۲۰۱۹، هرچه میزان عمق ترک ایجاد شده در دندان بیش تر باشد، احتمال کشیدن دندان نیز افزایش پیدا می کند.

منبع: www.orthoblog.ir


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۴ آذر ۱۴۰۲ساعت: ۰۱:۳۶:۰۷ توسط:Admin موضوع: سلامت دهان و دندان نظرات (0)

آشنایی با ارتودنسی طرح دار

بسیاری از بزرگسالان و کودکان، ممکن است به خاطر ترس از به خطر افتادن زیبایی ظاهر و لبخندشان، از انجام ارتودنسی با بریس های زمخت و بی روح فلزی گریزان باشند و تمایلی برای انجام این کار از خود نشان ندهند. همچنین بعضی از ناهنجاری‌ها و مشکلات دندانی، تنها با کمک بریس های ثابت ارتودنسی فلزی و سرامیکی درمان می‌شوند. مثلا مشکلات و ناهنجاری‌های شدید دندانی را نمی‌توان با کمک بریس های متحرک ارتودنسی اینویزیلاین درمان کرد.

بیشتربخوانید... موارد حاد و اورژانس ارتودنسی

ارتودنسی طرح دار چیست

ارتودنسی چگونه است؟ ارتودنسی طرح دار، همان ارتودنسی با استفاده از براکت‌های ثابت سرامیکی است. تفاوت آن با ارتودنسی سرامیکی معمولی که شما می‌شناسید، در طرح دار بودن به راکت‌ها است. براکت‌های ارتودنسی طرح دار، ساده و شفاف نیستند و در طرح‌های مختلفی ساخته می‌شوند. طرح دار بودن این به راکت‌ها ظاهر این نوع از ارتودنسی‌ها را برای کودکان و حتی برای بزرگسالان، جذاب‌تر می‌کند. انجام این روش برای بزرگسالان و کودکانی که به دلیل بی روح بودن این بریس ها و ترس از به خطر افتادن زیبایی لبخندشان در طول دوره انجام درمان ارتودنسی از این نوع ارتودنسی دوری می‌کنند، مناسب است.

بیشتربخوانید... ایمپلنت دیجیتال چیست

ارتودنسی رنگی چیست

ارتودنسی رنگی همان ارتودنسی ثابت است که با کمک بریس های رنگی انجام می‌شود. منظور از رنگی بودن این بریس ها، وجود کش های رنگی است که در اطراف به راکت‌های فلزی و سرامیکی قرار می‌گیرند. این کش های رنگی، در رنگ‌های بسیار متنوع موجود هستند و بیمار می‌تواند از هر رنگی که دوست داشته باشد در ترکیب بریس های ارتودنسی خود استفاده کند. همچنین در هر جلسه ملاقات با دندانپزشک متخصص ارتودنسی، بیمار می‌تواند از او بخواهد که رنگ این کش ها را عوض کرده و از کش های جدیدی در ترکیب ارتودنسی او استفاده کند. ارتودنسی با این بریس های رنگی می‌تواند کودکان و حتی بزرگسالان را به انجام ارتودنسی روی دندان‌هایشان ترغیب کند.

بیشتربخوانید... رژیم غذایی در ارتودنسی

بعضی از مزایای انجام ارتودنسی طرح دار و رنگی

با کمک این نوع از ارتودنسی‌ها، می‌توان حتی شدیدترین و حادترین ناهنجاری‌های دندانی را درمان کرد. شما در انتخاب رنگ بریس ها و طرح براکت‌های فلزی، کاملا آزاد هستید. شما می‌توانید به جای استفاده از یک رنگ، از دندانپزشکتان بخواهید که از ترکیب دو یا چند رنگ در بریس های ارتودنسی شما استفاده کند. این نوع از ارتودنسی‌ها، هزینه‌های درمانی کمتری نسبت به سایر انواع ارتودنسی‌ها مثل ارتودنسی لینگوال و اینویزیلاین، به شما تحمیل می‌کنند. ارتودنسی‌های رنگی و طرح دار می‌تواند کودک یا نوجوان شما را برای انجام ارتودنسی مشتاق کند؛

منبع: https://www.orthoblog.ir/


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ آبان ۱۴۰۲ساعت: ۰۱:۲۹:۵۱ توسط:Admin موضوع: سلامت دهان و دندان نظرات (0)

صفر تا صد تفاوت لمینت و روکش دندان

انتخاب لمینت و روکش دندان بستگی به شرایط فرد و دندان ها و نوع اقدام مورد نظر دارد.

لمینت دندان چیست؟

لمینت فقط جلوی دندان را پوشانده و به اندازه ی روکش ها تهاجمی نیستند. علت این امر این است که در آماده سازی دندان برای لمینت حجم بیشتری از دندان فرد سالم باقی می ماند. در حد 0.5 میلی متر از سطح مینا برای این امر تراش داده می شود.

روکش دندان چیست؟

روکش دندان کل دندان را در بر می گیرد و برای قرار دادن روکش حجم زیادی از دندان ها تراش داده می شود. در صورتی که فرد پوسیدگی دندان داشته باشد دندان پزشک بخش پوسیده ی دندان را حذف کرده و سپس روکش را قرار می دهد.

از کجا بدانیم لمینت دندان بهتر است یا روکش؟

در صورتی که حجم زیادی از دندان پر شده، عصب کشی شده، یا حجم زیادی از آن کرم خورده یا شکسته است احتمالا روکش دندان گزینه ی بهتری است. در صورتی که خود دندان تا حدی سالم است و بازسازی دندان به منظور زیباسازی آن می باشد، استفاده از لمینت گزینه ی بهتری می باشد. لمینت برای اصلاح نواقص جزئی نیز کاربرد دارد.

بیشتربخوانید... دندانپزشکی زیبایی چیست؟

مزایا و معایب لمینت و روکش دندان

مزایای لمینت

– در طولانی مدت، از نظر زیبایی نسبت به روکش ها بهتر هستند زیرا باعث التهاب لثه پس از چند سال نمی شوند. - برخی از لمینت ها چندان به تراش لثه نیاز ندارند در نتیجه بخش بیشتری از دندان طبیعی فرد سالم می ماند. - دندان هایی که لمینت شده اند میزان جابه جایی اندکی دارند.

معایب لمینت

- لمینت بخش بیشتری از دندان فرد را در معرض پوسیدگی مجدد می گذارند. - لمینت ها قابل جایگزینی نیستند - هزینه ی بالای لمینت دندان

مزایای روکش دندان

- بیشتر دندان پوشیده می شود پس دندان نسبت به پوسیدگی از آسیب پذیری کمتری برخوردار است. - روکش های پورسلین شبیه دندان طبیعی فرد هستند. - روکش ها نسبتا دائم بوده و نیاز به در آوردن و تمیز کردن مشابه پروتز موقت دندان ندارند.

بیشتربخوانید... دندانپزشک کودکان

معایب روکش دندان

- بیشتر دندان طبیعی فرد برای قرار دادن روکش تراش می دهند. - دندان روکش شده ممکن است نسبت به گرما و سرما در ابتدای امر حساس باشد. - روکش پورسلین شکننده است و در طول زمان می تواند شکننده باشد. - پورسلین هایی که در ترکیب با فلز هستند خط تیره ای بین دندان طبیعی و روکش ایجاد می شود.

منبع: https://www.orthodoctor.ir/


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ آبان ۱۴۰۲ساعت: ۱۲:۴۱:۴۹ توسط:Admin موضوع: سلامت دهان و دندان نظرات (0)

چرا باید درمان ارتودنسی انجام دهیم؟

انسان ها از هزاران سال قبل، پیش از آن که ارتودنسی دندان به عنوان رشته تخصصی دندانپزشکی در سال 1900 مطرح شود، برای صاف کردن و مرتب کردن دندان هایشان تلاش می کردند.

هر چند درمان ارتودنسی اغلب ظاهر صورت را تحت تأثیر قرار می دهد و صرفاً در برخی موارد به دلایل زیبایی انجام می شود اما این درمان در درجه اول برای اصلاح مشکلات سلامتی دهان و دندان و اطمینان از عملکرد صحیح فک و صورت مورد استفاده قرار می گیرد. دندان های مرتب قرار گرفته که در صورت بسته بودن دهان به شکل مناسب روی هم قرار می گیرند باعث سهولت در بهداشت دهان می شوند و فرد را قادر می سازند تا مواد غذایی را بطور سالم و صحیح بجود. در نتیجه هدف از درمان ارتودنسی دستیابی به دندان هایی مرتب و سالم به منظور بالا بردن بهداشت، جلوگیری از پوسیدگی، استفاده سالم در بلند مدت از آن ها، علاوه بر ایجاد یک طرح لبخند ایده آل و ظاهری مناسب می باشد

بیشتربخوانید.... ارتودنسی دندان چه مدت طول می‌کشد؟

نتیجه درمان ارتودنسی

اصلاح دندان هایی که در لثه چرخیده اند، کج شده اند و یا ناهماهنگ با یکدیگر قرارگرفته اند و حرکت دادن آن ها به یک موقعیت مناسب. تصحیح فاصله بین دندان ها تصحیح مشکلات جویدن تنظیم فکین که بطور مناسب روی هم قرارگیرند.

بیشتربخوانید.... مزایا ارتودنسی دندان

مال اکلوژن (دندان های نامرتب)

تعداد کمی از افراد دندان های متقارن و طرح لبخند ایده آل دارند. ویژگی های یک لبخند ایده آل عبارتند از:

تمامی دندان ها به راحتی، بدون فشار و فاصله کنار هم قرار گرفته باشند. دندان ها نچرخیده، پیچ نخورده و به سمت جلو و عقب متمایل نشده باشند. دندان های فک بالا کمی بر روی دندان های فک پایین هم پوشانی داشته باشند. نقاط و شیارهای دندان های آسیاب فک بالا بطور مناسب بر روی شیارهای دندان های آسیاب فک پایین قرار گرفته باشند. 

انواع مال اکلوژن شلوغی، کجی و یا دندان های نامرتب و ناصاف دندان های اضافی و یا دندان های کشیده شده مشکل در جویدن فک هایی که روی هم قرار نگرفته اند… در صورت نامرتبی دندان ها فک ها نیز نمی توانند بطور صحیح روی هم قرار گرفته و جفت شوند در نتیجه باعث ایجاد فشار اضافی روی عضلات فک و موجب بروز بیماری های مفصل گیجگاهی فکی(TMJ)، سردرد های شدید، درد در ناحیه گردن و شانه می شوند.

منبع


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۹ مهر ۱۴۰۲ساعت: ۰۱:۳۷:۳۱ توسط:Admin موضوع: سلامت دهان و دندان نظرات (0)

جزئیاتی هر چند ساده درباره ی دندان های شیری

به طور معمول دندان های شیری از شش ماهگی شروع به رشد و بیرون زدن از لثه می کنند. اما نوزادانی هم هستند که از دو ماهگی دندان هایشان رشد می کند. البته بعضی از بچه ها هم هستند که تا هجده ماهگی دندان ندارند و بعد از هجده ماهگی شروع به دندان آوردن می کنند.

بیشتربخوانید... رژیم غذایی در ارتودنسی

که البته این بچه ها باید تحت نظر پزشک متخصص و دندانپزشک کودکان باشند. شروع رشد دندان ها و بالا آمدن آن ها از لثه، معمولا از دندان های جلویی و پایین شروع می شود که باز هم در این مورد استثنائات خاصی وجود دارد و بعضی ها چند دندان را با هم می آورند. وقتی دندان ها رشد می کنند و وارد لثه می شوند، برای اینک از لثه بیرون بیایند، فشار زیادی به لثه وارد می کنند و همین فشار باعث ایجاد التهاب و قرمزی و در بعضی مواقع، چیزی شبیه تاول بر روی لثه می شود. بیشتر بخوانید... کامپوزیت دندان بیشترین کلافگی برای بچه ها، بالا اوردن دندان اول است. اما به نسبت ممکن است دندان های آسیاب به دلیل داشتن سطح مقطع بزرگ تر، فشار بیشتری به لثه وارد کنند و نهایتا درد بیشتری هم داشته باشند. همان طور که گفتیم دندان های آسیاب به دلیل داشتن سطح مقطع بزرگ تر، مثل دندان های دیگر نمی توانند راحت لثه را بشکافند، به همین دلیل، التهاب و درد آن ها به مراتب بیشتر می باشد. رشد دندان های شیری معمولا تا سی ماهگی ادامه پیدا می کند و تعداد دندان ها در این ماه، به بیست عدد می رسد.

بیشتربخوانید .... موارد اورژانسی حین درمان ارتودنسی

علائم رویش دندان های شیری

چه بخواهیم و چه نخواهیم، رشد دندان های شیری در دوران نوزادی، مرحله ی سختی است. معمولا از علائمی مانند کلافگی و خستگی کودک به دلیل دردهای لثه، نخوردن غذا، ریختن آب دهن کودک به صورت ناخودآگاه، برآمدگی و التهاب بر روی لثه، جویدن و بردن انگشتان و کل دست در دهان و خاراندن گوش و پشت سر توسط کودک که دلیلش خارش و دردی است که نوزاد بر روی لثه های انتهایی خود احساس میکند.

منبع


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۹ مهر ۱۴۰۲ساعت: ۰۱:۳۳:۲۷ توسط:Admin موضوع: سلامت دهان و دندان نظرات (0)

آیا ارتودنسی باعث لق شدن دندان می شود؟

احساس لق شدن دندان ها بعد از ارتودنسی، یکی از اتفاقاتی است که بعد از ارتودنسی ممکن است اتفاق بیفتد. به طور کلی، ارتودنسی یکی از خدمات دندان پزشکی است که به واسطه ی آن، تمامی دندان های فک بالا و پایین مرتب کنار همدیگر قرار میگیرند. ارتودنسی دندان نیز مانند ایمپلنت دندان، بلیچینگ دندان، کامپوزیت دندان، لمینت دندان، پروتز دندان، ترمیم دندان و هر پروسه ی درمانی دیگری، دوره ی درمان، دوره ی نقاهت، مزایا و معایب خاص خودش را دارد که لق شدن دندان یکی از معایب آن می باشد.

بیشتربخوانید... دندانپزشکی کودکان و اطفال

لق شدن دندان ها در طول ارتودنسی

گفتیم که از ارتودنسی برای مرتب کردن دندان ها استفاده می شود. زمان که براکت های نظم دهنده بر روی دندان ها نصب می شوند، برای اینکه بتوانند دندان ها را به محل درست و مناسب و اصلی خود بازگردانند، باید به آن ها فشار وارد کنند. فشار ناشی از براکت ها دندان را جابجا می کند اما دندان ها برای جابجایی ابتدا باید کمی خودشان را لق کنند تا بتوانند به راحتی حرکت کنند. بنابراین جای نگرانی برای لق شدن دندان ها در طول ارتودنسی وجود ندارد. در واقع می توان گفت که احتمال لق شدن ماندن دندان ها بعد از ارتودنسی بسیار کم بوده و این لق شدن در طول ارتودنسی اصلا نگران کننده نیست.

بیشتربخوانید... دندانپزشکی زیبایی چیست

عوامل لق کننده ی دندان در طول ارتودنسی

یکی از مهم ترین عواملی که ممکن است باعث لق شدن دندان ها شود، نحوه جاگذاری سیم ها و کلا سیستم ارتودنسی در داخل دهان است. گاهی اوقات فشار ناشی از این اتصالات آنقدر زیاد می شود که شخص درد بی وقفه را حس میکند. مورد دومی که لق شدن دندان را به همراه دارد. زیاد بودن تعداد دندان هاست. هر چقدر تعداد دندان های نا منظم موجود در دهان زیاد باشد، به همان نسبت حس لق شدگی دندان ها بیشتر بوده و زمان بیشتری برای جابجایی دندان ها وجود دارد. مورد آخری که لق شدن دندان را به همراه دارد، بیماری های لثه هستند.

بیشتربخوانید... ارتوسرجری چیست

آیا لق شدن دندان بعد از اتمام ارتودنسی همچنان ادامه دارد؟

گفتیم که دندان ها برای اینکه بتوانند راحت در طی ارتودنسی حرکت کنند، باید کمی لق شوند و این موضوع کاملا طبیعیست. پس از اینکه دندان ها در جایگاه اصلی خودشان قرار گرفتند، ارتودنسی برداشته و فشار ناشی از براکت ها نیز از روی دندان ها برداشته میشود. نهایتا فک شکل کامل خود را میگیرد و دیگر حس لقی دندان ها از بین می رود. تنهای کاری که فرد باید انجام دهد، استفاده از نگهدارنده میباشد.

منبع


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۹ مهر ۱۴۰۲ساعت: ۰۱:۲۱:۰۳ توسط:Admin موضوع: سلامت دهان و دندان نظرات (0)

جراحی ایمپلنت دندان چگونه صورت می گیرد؟

نحوه انجام دادن عمل جراحی ایمپلنت به نوع کاشت و وضعیت استخوان فک فرد بستگی دارد. ایمپلنت دندان به روش‌های مختلفی انجام می‌شود که این روشها عبارتند از:

·         ایمپلنت فوری

·         ایمپلنت یک مرحله ای

·         ایمپلنت دو مرحله ای

·         ایمپلنت فوری و بارگذاری اولیه

·         ایمپلنت در همان روز

در ادامه از مجله اینترنتی دندانپزشکی ارتوبلاگ به توضیحات انواع روشهای ایمپلنت می پردازیم:

ایمپلنت فوری

جراحی ایمپلنت فوری به گونه ای است که یک دندان کشیده می‌شود و بلافاصله ایمپلنت در محل کشیدن دندان قرار میگیرد که این مدل ایمپلنت بسته به شرایط استخوان و بافت دهان بیمار ممکن است به صورت یک مرحله ای و دو مرحله ای انجام شود این روش برای تمام بیماران تجویز نمی شود.

ایمپلنت یک مرحله ای

در ایمپلنت یک مرحله ای متخصص ترمیم و زیبایی دندان در محل دندانی که تازه کشیده شده و یا دندانی که قبلا کشیده شده و بهبود یافته ایمپلنت را قرار می‌دهد و بلافاصله بعد از اینکه ایمپلنت را قرار داد دندان را به آن پیچ می کند. این مرحله مزیتی که دارد این است که دیگر برای جراحی مرحله دوم احتیاجی نیست.

ایمپلنت دو مرحله ای

ایمپلنت دو مرحله ای همانند ایمپلنت یک مرحله‌ای در محل دندان تازه کشیده شده و یا دندانی که کشیده شده و بهبود یافته قرار گرفته می‌شود و بعد از آن با لایه ای از لثه پوشیده می شود تا دیده نشود. این مرحله اول درمان است؛ ولی برخلاف ایمپلنت یک مرحله‌ای که در این قسمت به پایان می رسد، مرحله بعدی این مدل چند هفته یا چند ماه بعد صورت می گیرد.روش کار ایمپلنت فوری و بارگذاری اولیه یک روش کاملاً متفاوت با ایمپلنت فوری می باشد این روش یک مرحله‌ای است.

به این صورت که در یک جلسه ایمپلنت را در محل دندان کشیده شده قرار می دهند و در همان جلسه دندان جدید روی آن قرار می گیرد. قبل از اینکه این کار را انجام دهند باید دندان به مدت ۶ ماه از تماس مستقیم با دندان های مخالف دور نگه داشته شود و پس از آن بازسازی شود.معمولاً این تکنیک بیشتر در قسمتی از دهان مورد استفاده قرار می‌گیرد که زیبایی برای آن اهمیت بسیار زیادی دارد مانند دندان های جلویی

بیشتربخوانید... قیمت ایمپلنت سوئیسی

ایمپلنت در همان روز

روش ایمپلنت در همان روز به اینگونه است که ابتدا چندین ایمپلنت روی جای دندان کشیده شده پیچ می شود بعد از چند ساعت یک قرص کامل دندان موقت یا دائمی روی آن نصب می شود.  این روش اغلب برای درمان فک پایین مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین در این روش اگر دندان موقت مورد استفاده قرار بگیرد معمولا بعد از طی کردن کامل دوره بهبودی، یک بریج دائمی جایگزین آن می شود.

سایر مقالات مهم.... مدت زمان ارتودنسی چقدر است


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۲ مهر ۱۴۰۲ساعت: ۰۱:۳۴:۲۷ توسط:Admin موضوع: سلامت دهان و دندان نظرات (0)