دانستنی ها دانستنی ها .

دانستنی ها

مهم ترین عامل در شکست ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت روشی محبوب در بین بیماران است که امید به داشتن طرح لبخند  زیبا و درخشان را در آنها زنده کرده است. جایگزینی دندان های از دست رفته، هیچ وقت به اندازه این روش طبیعی و ماندگار نبوده است. اما ایمپلنت به همان نسبت که شبیه دندان طبیعی است، به همان اندازه نیز دچار بیماری های دهان و دندان می شود. بیماری پری ایمپلنت یکی از این عوارض است که به التهابی پاتولوژیک در اطراف پایه ایمپلنت گفته می شود. مراجعه و تشخیص به موقع سهم زیادی در موفقیت درمان دارد. عدم درمان باعث شکست ایمپلنت و از دست رفتن آن می شود. در ادامه با مجله لاچینه همراه باشید.

بیماری پری ایمپلنت:

این عارضه به دو دسته زیر تقسیم می شود:

بیشتربخوانید... ارتودنسی نامرئی دندان

موکوزیت پری ایمپلنت:

موکوزیت به التهاب و زخم در بافت نرم در اطراف ایمپلنت اشاره دارد و یک پاسخ برگشت پذیر به پاتوژن های پریودنتال است. معمولا روش های درمانی ساده و رعایت بهداشت دهان و دندان باعث برگشت بیماری و بهبودی بافت آسیب دیده می شود. عدم درمان باعث تشدید عارضه به نوع پیشرفته تر آن می شود.

پری ایمپلنتایتیس:

پری ایمپلنتایتیس نوع پیشرفته بیماری است. فرآیند التهابی مخرب این بیماری بر روی بافت نرم و سخت اطراف ایمپلنت دندان تاثیر می گذارد. این بیماری شدیدتر از نوع قبلی است و منجر به تحلیل استخوانی در موضع التهاب می شود. درمان این عارضه به روش های جراحی و تهاجمی نیاز دارد. عدم موفقیت در درمان باعث شکست ایمپلنت و از دست رفتن آن می شود. علائم موکوزیت: خونریزی با بررسی موضع التهاب قرمزی و تورم بافت نرم عدم تحلیل استخوانی در موضع آسیب دیده علائم پری ایمپلنتایتیس: نقص استخوانی حفره ای شکل در موضع مبتلا خونریزی یا ترشح چرک در بررسی بافت مبتلا پاکت بیش از ۴ میلی متر در اطراف پری ایمپلنت

بیشتربخوانید... برگشت ارتودنسی

برای تشخیص این عارضه وجود صرفا یکی از علائم فوق کافی نیست. تشخیص و تایید این عارضه به بررسی جامع و کامل توسط دندانپزشک نیاز دارد. در صورتی که در ناحیه ایمپلنت دچار التهاب و خونریزی هستید یا احساس می کنید دندان ایمپلنت شده کمی متحرک است، برای معاینه و درمان هر چه سریع تر به دندانپزشک خود مراجعه کنید. درمان بیماری پری ایمپلنت باید به صورت سیستماتیک انجام گیرد. رفع پلاک و باکتری از عمق پاکت ها به همراه جراحی و/یا روش های غیر جراحی در کنار تجویز داروهای آنتی بیوتیکی برای پیشگیری از پیشرفت بیماری ضروری است.

بیشتربخوانید... لمینت دندان یا کامپوزیت


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۵ بهمن ۱۴۰۱ساعت: ۱۱:۴۴:۲۷ توسط:Admin موضوع: سلامت دهان و دندان نظرات (0)

شرایط ایمپلنت دندان

اگرچه عمل جراحی کاشت ایمپلنت یک روش درمانی رایج برای افرادی است که به دنبال ترمیم دندان ها یا جایگزینی دندان خود هستند، اما همه افراد کاندید خوبی برای کاشت دندان نیستند. این مقاله را از بهترین دندانپزشکی های شبانه روزی بخوانید تا با شرایط ایمپلنت دندان و ویژگی های کاندید مناسب این عمل جراحی بیشتر آشنا شوید. اگر قصد انجام جراحی کاشت ایمپلنت را دارید

ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت در واقعی بهترین روش جایگزینی دندان از دست رفته است که هم از لحاظ ظاهری و هم از لحاظ عملکر کاملا مشابه دندان است. ایمپلنت ها از 3 بخش اصلی ساخته شده اند و برای اینکه جای دندان خالی را پر کنند باید با عمل جراحی داخل استخوان فک کاشته شوند. اگر قصد انجام ونیر کامپوزیت را دارید

بیشتربخوانید.... ایمپلنت سوئیسی چیست

شرایط ایمپلنت دندان چیست؟ چه کسی کاندیدای خوبی برای ایمپلنت دندان است؟

 اگر به دنبال پیدا کردن جایگزین دندان از دست رفته خود هستید و یا میخواهید دندان پوسیده خودتان را کشیده و جای آن را پر کنید کاشت ایمپلنت احتمالاً بهترین گزینه درمانی برای شما و پیش روی ست. کاشت دندان مصنوعی با ایمپلنت ایمن و مستحکم است و به شما این حس را میدهد که دندان واقعی دارید و انگار نه انگار  دندان خود را از دست داده یا کشیده اید. به همین دلیل است که بسیاری از افراد در میان انواع روش جایگزین دندان معمولا اقدام به کاشت ایمپلت میکنند. بیشتر افراد کاندیدای خوبی برای کاشت دندان بوده یا به عبارتی شرایط ایمپلنت دندان را دارند. اما به طور خاص برای انجام این عمل دست کم باید 3 شرط زیر را داشته باشید تا بتوانید ایمپلنت بکارید.

 3 تا از شرایط ایمپلنت دندان

·         سالم بودن لثه ها

·         کافی بودن بافت استخوانی  یا بالا بودن تراکم استخوان فک

·         تعهد به نگهداری و مراقبت از ایمپلنت دندان

بیشتربخوانید... کشیدن دندان عقل

چه کسانی شرایط کاشت ایمپلنت را ندارند؟

·         افرادی که هنوز به طور کامل رشد نکرده اند

·         زنان حامله

·         افرادی که زیاد سیگار می کشند و الکل مینوشند

·         ابتلاء به برخی بیماری های خاص

·         دیابت

·         بیماری های بافت همبند

·         هموفیلی

منبع: ژاله ایمپلنت

 

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۴ بهمن ۱۴۰۱ساعت: ۱۲:۱۴:۳۲ توسط:Admin موضوع: سلامت دهان و دندان نظرات (0)

اصلاح اپن بایت دندان های قدامی به وسیله اینتروژن

اپن بایت یعنی باز بودن دندان های جلویی و روی هم قرار نگرفتن آنها در حالت بسته  ، که به این حالت اپن بایت گفته می شود. به وسیله اینتروژن دندان های خلفی و تحت فشار قرار دادن آنها  می توان اپن بایت را اصلاح کرد. این درمان را می توان از طریق قرار دادن مینی اسکروها در ناحیه باکال ( ناحیه گونه) بدون هیچ اثر نامطلوب با موفقیت به اتمام رساند. مینی اسکروها توانسته اند نقش مهمی در درمان اپن بایت قدامی ایفا کنند. آنها توانسته اند درمان های ارتودنسی را آسانتر نمایند. به همین دلیل درمان اپن بایت به وسیله مینی اسکروها کارآمدتر و تاثیر آن بر زیبایی بیشتر است.

روش های متعدد برای اصلاح اپن بایت قدامی

برای اصلاح اپن بایت قدامی از روش های متعددی می توان بهره گرفت. یکی ازاین روش ها جلوگیری از رویش دندان های آسیا درطول رشد است . این روش  در برخی افراد پاسخ مناسبی به درمان نداده است. از طرفی بر روی الگوی اسکلتی بیمار اثرات نا مطلوبی به جا گذاشته است . علاوه بر آن پس از پایان درمان در اکثر موارد برگشت ارتودنسی مشاهده شده است. انتخاب مورد درمانی دیگری برای اصلاح اپن بایت قدامی استفاده از بند های کشی یا  الاستیک های بین فکی است. در این مورد نیز پس از پایان درمان شکایت هایی از سوی بیماران به گوش رسیده است.

بیشتربخوانید... ارتودنسی لینگوال چیست

جراحی فک بالا

جراحی انتخاب درمانی مطلوبی است که برای اصلاح موقعیت فک بالا و پایین توسط متخصص ارتودنسی به بیمار توصیه می شود . جراحی نتایج دلخواه و ماندگاری را در بر دارد. اما پذیرش جراحی از سوی بیمار، پیچیدگی ، خطرات  و هزینه های جراحی باعث شده است که یک ارتودنتیست همواره به دنبال درمان های جایگزین باشد.

بیشتربخوانید... مسواک زدن دندان ها با بریس

آلترناتیوهای درمانی

 برای اصلاح چرخش فکی وکاهش ارتفاع صورت می توان از جراحی ارتوگناتیک استفاده کرد. جراحی ارتوگناتیک به منظور چرخش فکی  و کاهش ارتفاع قدام صورت همواره از اولویت اول برخوردار است. ارتودنتیست ها نیز به عنوان اولین پیشنهاد آنرا مطرح می کنند . اما در برخی موارد این پیشنهاد از طرف بیمار مورد قبول واقع نمی شود. جراحی ارتوگناتیک به خاطر هزینه بالا و ریسک جراحی از سوی بیمار پذیرفته نمی شود . در اینگونه موارد متخصص ارتودنسی گزینه دیگری را انتخاب می کند. این بار برای اصلاح اپن بایت با کمک مینی اسکروها درمان با اینتروژن را به بیمار پیشنهاد می کند . مینی اسکروها ناراحتی کمتری برای بیمار به وجود می آورند و ریسک جراحی هم ندارند. علاوه بر آن به راحتی توسط ارتودنتیست کار گذاشته می شود. از این رو اینتروژن دندان آسیا می تواند به عنوان بهترین گزینه درمانی به بیمار پیشنهاد شود . به این ترتیب فک پایین چرخش خود به خودی خلاف جهت حرکت عقربه های ساعت خواهد داشت . همچنین برای اینتروژن دندان آسیاب در فک بالا هم می توان مینی اسکرو در ناحیه باکال ( ناحیه گونه) فک بالا طرح ریزی کرد

برای مطالعه بیشتر با مجله ارتوبلاگ همراه باشید.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۳ بهمن ۱۴۰۱ساعت: ۰۲:۳۴:۵۳ توسط:Admin موضوع: سلامت دهان و دندان نظرات (0)

آیا ارتودنسی به درمان دندان قروچه کمک می کند؟

دندان قروچه چیست؟  آیا شما تا به حال با فک درد یا سر درد از خواب بیدار شده اید؟ یا اینکه هنگامی که فک خود را باز و بسته می کنید احساس درد و کلیک در فک خود دارید ؟ اگر چنین است، شما ممکن است دچار دندان قروچه شبانه باشید.

بیشتربخوانید... ایا ارتودنسی برگشت پذیر است

عوامل بروز دندان قروچه

اگرچه عامل دندان سایش شبانه دندان را اغلب به استرس نسبت می دهند. اما مشکلات دیگری مانند: مشکلات مکانیکی دندان مانند دندان از دست رفته دندان اضافی دندان واسطه گر نیش منحرف شده هم ممکن است عامل آن باشد .

برای درمان دندان قروچه اقدام کنید

 این مهم است که دندان پزشک خود را از سایش شبانه دندان خود آگاه کنید. او می تواند با توجه ویژه به دندان های شما نگاه کند و به نشانه های آسیب مینای دندان بپردازد . در بسیاری از مردم دندان قروچه آنقدر خفیف است که به درمان خاصی نیاز ندارد.

پروتز محافظ شبانه

اگر آسیب جزئی باشد یک دندان پزشک می تواند برای شما یک پروتز محافظ شب نیز بسازد و آن را داخل دهانتان کار بگذارد. این پروتز شامل اسپلینت های متحرک می باشد. اسپلینت های متحرک شب هنگام روی دندان ها قرار می گیرد تا از فشار مخرب روی مینای دندان ها جلو گیری کند. با استفاده از این وسیله ساده ارتودنسی متحرک برای محافظت شبانه ی دندان ها شما می توانید از آسیب های بیشتری جلوگیری نمایید .

بیشتربخوانید... روکش لمینت دندان

ترمیم شکستگی های دندان

 دندان قروچه ممکن است در موارد شدید تر در اثر داشتن دندان شکسته باشد. در این صورت دندان پزشک شما این مشکل را با گذاشتن تاج دندان برطرف می کند . روش های دیگری وجود دارد که ممکن است کمک به حل و فصل مشکل دندان قروچه کند .

استفاده از شل کننده عضلانی

 دندان پزشک شما ممکن است برای برخی از سائیدگی های شبانه دندان شما، شل کننده های عضلانی تجویز کند. این داروها می توانند به کنترل این مشکل کمک  کنند . دندان قروچه می تواند یک عارضه جانبی از اختلالات عصبی مانند بیماری هانتینگتون و بیماری پارکینسون باشد .

بیشتربخوانید... نصب ارتودنسی نامرئی

جفت شدن نا مناسب دندان ها و درمان ارتودنسی برای آنها

علت دندان قروچه ممکن است ناشی از جفت شدن نا مناسب دندان ها باشد. اگر دندان های فک بالا بیش از حد دندانهای فک پایین را همپوشانی کند این مشکل را یک متخصص ارتودنسی می تواند برطرف کند . هنوز اطلاع دقیقی مبنی بر عامل شناختن جلوزدگی فک بالا و ارتباط آن با دندان قروچه های شبانه به دست نیامده است. اما ممکن است با درمان ارتودنسی فک بالا ، دندان قروچه هم درمان شود . استفاده از نایت گارد هم می تواند برای کوتاه مدت به درمان این عارضه کمک کند. نایت گارد از قطعه پلاستیکی تشکیل شده است که از روی قالب فک بالای یا بعضا فک پایین ساخته شده است. شما یا فرزند شما می بایست هر شب موقع خواب آنرا به روی دندان ها گذاشته تا از سایش و فشار های ناصحیح شبانه جلوگیری به عمل بیاید . ممکن است نایت گارد برای شما تولید حساسیت و یا ایجاد ناراحتی کند و شما از استفاده از آن سر باز زنید . به هر حال اصلاح نحوه جفت شدن دندان ها برای همیشه تنها به وسیله ارتودنسی امکان پذیر می باشد .

جهت مطالعه بیشتر پیرامون دندانپزشکی مجله لاچینه را از دست ندهید.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۳ بهمن ۱۴۰۱ساعت: ۰۲:۲۸:۴۴ توسط:Admin موضوع: سلامت دهان و دندان نظرات (0)

عصب کشی دندان و درمان ارتودنسی

عصب کشی یا درمان ریشه در اغلب موارد  در دندان هایی  که  دچار پوسیدگی عمیق  و دندان درد هستند باید صورت بگیرد. در این گونه موارد پس از عفونت دندان، مغز آسیب  دیده ی آن و  بافت های  مینا و عاج دندان تغییر ماهیت می دهند.

تاثیر جنبش ارتودنسی  و حرکات دندانی بر دندان های عصب کشی شده

درمان های ارتودنسی در اغلب موارد نیاز دارد که دندان ها را به حرکت وادار کند. این حرکت ممکن است در دندان هایی که ریشه آنها درمان شده است به توجه خاصی نیاز داشته باشد . متخصص ارتودنسی قادر است نیروهای ارتودنتیک را در شکل ها و جهت هایی به دندان روت کانال شده وارد کند که هیچ آثار مخربی در آن به وجود نیاید . بنابراین وارد آوردن نیروهای ارتودنسی به دندان عصب کشی شده تنها باعث جابه جا شدن و قرارگیری آن در وضعیت مطلوب خواهد شد. این نیروها زیان آور نبوده و باعث شکستن دندان اندو (عصب کشی شده) نمی شوند . در گذشته جنبش ارتودنسی در دندان های درمان ریشه شده برای سال های بسیاری با سوء ظن از سوی  ارتودنتیست ها  روبرو بود. آنها از اعمال حرکات ارتودنتیک به دندان اندو پرهیز می کردند . البته تحلیل ریشه ی میکروسکوپی در تمام دندان ها در طول درمان ارتودنسی وجود دارد. این تحلیل از نظر بالینی ناچیز است ، حتی در رادیوگرافی هم مشخص نمی شود .

بیشتربخوانید... ارتودنسی ثابت دو فک

بررسی مشکلات دندان عصب کشی شده قبل از ارتودنسی

هدف از این بررسی این است که تاثیر مسائل اندو قبل از درمان ارتودنسی در نظر گرفته شود. همچنین تغییراتی که ممکن است در پالپ ، بافت سخت و منطقه پری اپیکال دندان در طول و بعد از درمان ارتودنسی رخ دهد  مورد بررسی قرار بگیرد . برای کمک به درک مطلب بالا و توجیه موضوع  ، موارد زیر مورد بحث و بررسی قرار خواهند گرفت : ضایعه پری اپیکال ضایعات التهابی پری اپیکال نکروز پالپ آسپتیک 1) جنبش ارتودنسی در دندان های روت کانال شده بدون ضایعه پری اپیکال 2) جنبش ارتودنسی در دندان های درمان ریشه شده با ضایعات التهابی پری اپیکال 3)جنبش ارتودنسی در دندان با توجه به ( مردگی بافت )  نکروز پالپ آسپتیک در همه این شرایط برای تغییر مکان دادن دندانی که درمان ریشه شده است متخصص ارتودنسی به یک ارزیابی دقیق و تحقیقات بالینی در طول درمان نیاز دارد .

درمان ارتودنسی در دندان های روت کانال بدون ضایعه پری اپیکال

بیماری های پری اپیکال دندانی در اثر نقصان درمان ریشه بوجود می آیند . ضایعات پری اپیکال اگر به موقع تشخیص داده شوند کنترل  و درمان راحت تر و موفق  تری خواهند داشت . در طول چندین دهه ، تا سال 1990 عملا هیچ جنبش دندان که عصب کشی یا درمان ریشه شده بودند مورد توجه خاصی قرار نمی گرفت . گرچه این دندان ها می توانستند در معرض خطر بیشتری از تحلیل ریشه در هنگام حرکت ارتودنسی قرار گیرند . در گذشته درمان ارتودنسی اغلب در طیف جوان و نوجوان  وجود داشت. آنها دارای دندان های سالم و بدون صدمات دندانی بودند . با بهبود شرایط اقتصادی و اجتماعی بزرگسالان بسیاری به درمان ارتودنسی رو آوردند . آنها اغلب دارای دندان درمان ریشه شده بودند. برای کسب اطلاعات بیشتر رجوع کنید به مطلب تغییرات دندان با افزایش سن درمان ارتودنسی درمیان افراد مسن که قبلا دندان عصب کشی یا روت کانال داشته اند هنوز هم بسیار رایج است . درمان ارتودنسی با دندان عصب کشی شده هیچ مشکلی ایجاد نخواهد کرد. تنها این ارتودنتیست است که مراقبت بیشتری از دندان روت کانال باید به عمل بیآورد .

بیشتربخوانید... ارتودنسی سرامیکی چیست


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۳ بهمن ۱۴۰۱ساعت: ۰۲:۱۹:۵۰ توسط:Admin موضوع: سلامت دهان و دندان نظرات (0)

آشنایی با انواع دندان ها و کاربرد هر کدام

بیشتر بزرگسالان 32 دندان دارند که دندان های دائمی یا ثانویه نامیده می شوند. انواع دندان های بزرگسالان عبارتند از:

·         8 دندان پیشین

·         4 دندان نیش

·         8 پرمولر

·         12 دندان مولر یا آسیای از جمله 4 دندان عقل

بیشتربخوانید... لمینت کامپوزیت دندان

 انواع دندان در کودکان کدامند؟

کودکان فقط 20 دندان دارند که دندان های شیری با موقتی یا دندان کودکان نامیده می شوند. دندان های شیری در هر فک 10 عدد هستند و انواع دندان شیری عبارتند از:

·         4 دندان پیش

·         2 دندان نیش

·         4 دندان آسیاب یا آسیا

دندان پیشین

هشت دندان پیشین شما در قسمت جلوی دهان قرار دارد. چهار تا از آنها در فک بالا و چهار تا در فک پایین دارید. دندانهای پیش معمولا کووچک هستند. آنها دارای لبه های تیز هستند که به شما کمک می کند غذا را گاز بگیرید. هر زمان دندان های خود را در چیزی مانند سیب فرو می کنید ، از دندان های ثنایا یت پیشین کمک خواهید گرفت. دندان های پیش معمولاً اولین مجموعه دندان هایی هستند که رویش می کنند و در حدود 6 ماهگی ظاهر می شوند. دندان دائمی پیش در سنین 6 تا 8 سالگی جوانه میزنند.

بیشتربخوانید... ارتودنسی نامرئی دندان

انواع دندان نیش

چهار دندان نیش شما در کنار دندان های پیشین شما قرار دارد. شما دو دندان نیش در فک بالایی و دوتای دگیر در فک پایینی و در دو طرف دندان های پیشینن دارید. دندان های نیش دارای یک سطح تیز و شارپ برای پاره یا تکه تکه کردن مواد غذایی هستند.

دندان آسیاب کوچک یا پری مولار یا مولر

هشت دندان پریمولار یا مولر یا آسیاب کوچک یا آسیای کوچک شما در کنار دندان نیش قرار دارند. 4 دندان آسیاب کوچک در فک بالا و 4 تای دیگر در فک پایین. دندان های پری مولر بزرگتر از دندان های نیش و دندان های ثنایا هستند. آنها دارای یک سطح صاف با برجستگی هایی برای خرد کردن و آسیاب کردن مواد غذایی به قطعات کوچکتر هستند تا بلع آن آسان تر شود. دندانهای پری مولار شیری با پری مولارهای دائمی جایگزین می شوند. نوزادان و کودکان خردسال فاقد دندان پرمولر هستند. زیرا این دندان ها تا حدود 10 سالگی شروع به آمدن نمی کنند. تصویر بالا مشخصا دندان های عقل را نشان میدهد که دندان های آخرین ردیف از هر قوس فکی هستند.

 انواع دندان آسیاب یا مولار

 به دندان های خلفی انسان دندان آسیاب یا دندان مولار یا مولر (molars) گفته می شود. این دندان ها 12 عدد هستند و بزرگترین و محکم ترین دندان ها در قوس فکی شما به شمار میروند. شما شش دندان آسیاب در فک بالا و شش دندان دیگر در پایین دارید. به هشت دندان مولار یا دندان آسیاب شما بر اساس زمانی که به طور معمول جوانه میزنند یا از لثه بیرون می آیند دندان آسیاب 6 ساله و یا دندان آسیاب 12 ساله گفته میشود.

بیشتربخوانید... چگونه ارتودنسی به بیمارانی که اختلالات خوردن دارند کمک می کند­­

تعداد دندان های عقل

 بزرگ بودن سطح جویدنی دندان های آسیاب به شما کمک می کند تا مواد غذایی را بهتر خورد کنید. دندان های آسیاب شامل 4 دندان عقل می شوند که آخرین مجموعه دندان هایی هستند که جوانه میزنند یا از لثه بیرون می آیند. این دندان ها معمولاً در سنین 17 تا 25 سالگی به طور کاملا رشد میکنند.

 نکات پایانی درباره تعداد و انواع دندان در انسان

 32 دندان شما به عنوان یک انسان بالغ برای گاز گرفتن و ساییدن غذا ضروری است. شما همچنین به دندان های خود نیاز دارید تا بتوانید واضح صحبت کنید. در حالی که دندان های شما طوری شکل گرفته اند که تا سالیان سال در داخل دهان شما باقی بمانند اما اگر به درستی از آن ها مراقبت نکنید قطعا تا آخر عمر از نعمت آن ها بهره نخواهید برد. با دقت از آن ها مراقبت کنید و هر 6 ماه یک بار برای چکاپ کم هزینه به یک دندانپزشک خوب  مراجعه کنید. برای خوب نگه داشتن دندان ها، به طور مرتب از نخ دندان و مسواک استفاده کنید و هر شش ماه با تمیز کردن حرفه ای دندان ها، جرم گیری دندان یا بلیچینگ دندان زیبایی و سلامت بیشتری برای دندان های خود به ارمغان بیاورید

منبع: مجله ارتودنسی لاچینه


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۷ بهمن ۱۴۰۱ساعت: ۰۲:۱۸:۰۱ توسط:Admin موضوع: سلامت دهان و دندان نظرات (0)

با لمینت شکسته چه کنیم؟

ونیرهای دندانی ابزارهای فوق‌العاده کاربردی برای دگرگون کردن طرح لبخند افراد هستند و قادرند که زیبایی چشمگیری به لبخند ما ببخشند. این پوسته‌ها و لایه‌های نازک طوری طراحی و ساخته می‌شوند که برای سال‌های طولانی دوام داشته باشند. اما ممکن است بر اثر عوامل یا اتفاقات خاصی، دچار شکستگی شده و از دندان کنده شوند. آنچه در این مقاله می‌خوانید تمام علل افتادن لمینت دندان، به همراه اقداماتی است که پس از شکستن یا افتادن آن باید انجام دهیم.

بیشتربخوانید... انواع هدگیر ارتودنسی

علت افتادن لمینت دندان یا شکستن آن چیست؟

·         طول عمر لمینت دندان (اولین و اصلی‌ترین علت افتادن لمینت دندان، میزان سن و عمر آن‌ها است.)

·         اتصال ضعیف لمینت به دندان‌ها

·         پوسیدگی دندان

·         سایش دندان‌ها

·         عدم مراقبت مناسب از لمینت ها

اگر دندان آسیب دیده و نمی‌توان آن را لمینت کرد چه کنیم؟

اگر آسیب به دندان باعث افتادن لمینت دندان شده و این آسیب وسیع و گسترده باشد، به جای نصب مجدد لمینت دندان احتمالا باید به فکر روکش دندان باشید.

بیشتربخوانید... طول درمان ارتودنسی نامرئی

با تاکید بیشتر، خودتان اقدام نکنید

 سرانجام و با تاکید مجدد، به یاد داشته باشید که هرگز سعی نکنید لمینت افتاده خود را حتی اگر آسیب ندیده و کاملا سالم است خودتان بچسپانید. چسب مورد استفاده برای چسباندن لمینت به دندان، نوع خاصی از چسب‌های دندانپزشکی است و تنها در دسترس دندانپزشکان قرار دارد. بنابراین به این راحتی‌ها قادر به تهیه آن نخواهید بود. اگر با چسپ معمولی لمینت افتاده را بچسپانید ممکن است با عوارض خاصی روبرو شوید. زیرا مواد بکار رفته در چسپ‌های معمولی برای ما سمی است.

بیشتربخوانید... بریس های فانکشنال

برای جلوگیری از افتادن لمینت چه کنیم؟

·         مواد غذایی که نسبتا سفت و سخت هستند را کمتر مصرف کنیم

·         از جویدن یخ و موارد مشابه خودداری کنیم

·         به فکر مدیریت دندان قروچه باشیم

·         از بروز پوسیدگی دندان جلوگیری کنیم

·         سبک زندگی سالم‌تری داشته باشیم

·         مصرف برخی داروها را متوقف کنیم یا با نظر پزشک خود جایگزین‌های دیگری برای آن‌ها در نظر بگیریم.

·         اگر رفلکس مکرر اسید معده دارید، درباره لمینت کردن دندان با متخصص ترمیمی و زیبایی خود صحبت کنید.

منبع: مجله ارتودنسی ارتودنتیست


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۷ بهمن ۱۴۰۱ساعت: ۰۲:۱۲:۲۳ توسط:Admin موضوع: سلامت دهان و دندان نظرات (0)

طبقه بندی پری ایمپلنت ها و تحلیل استخوان فک

این طبق بندی به عنوان معیاری تشخیصی است که میزان تحلیل و از بین رفتن استخوان را بعد از جراحی ایمپلنت دندان مشخص می کند. به طور کلی این تحلیل استخوان به سه دسته تقسیم می شود:

بیشتربخوانید... معایب ارتودنسی لینگوال

زودرس

با PD ≥4 میلی متر و از دست دادن استخوان کمتر از 25 درصد از طول کاشت.

متوسط

 با PD ≥6 میلی متر و ریزش استخوان بین 25 تا 50 درصد از طول کاشت.

بیشتربخوانید... مسواک زدن دندان ها با بریس

پیشرفته

با PD ≥8 میلی متر و از دست دادن استخوان بیش از 50 of از طول کاشت.

یک مزیت قابل توجه این طبقه بندی ، ارزیابی از دست دادن استخوان از نظر درصد طول کل ، به جای میلی متر است (از آنجا که هر کاشت طول متفاوتی دارد و هر سیستم ایمپلنت دندان شکل متفاوتی دارد). پیش نیازهای تشخیصی این طبقه بندی وجود التهاب و از بین رفتن پیشرونده استخوان است. التهاب بالینی به عنوان وجود BOP یا پرشدگی در دو منطقه از شش ناحیه اطراف ایمپلنت تعریف شده است. از دست دادن استخوان توسط متخصص ایمپلنت دندان دیده و مشخص می شود و اندازه گیری بر روی رادیوگرافی هایی که مرتباً گرفته شده بود ، این میزان را تعریف می کند. به طور کلی در نظر گرفته شده است که میکروب های sub gingival در ایمپلنت های بیمار دارای مشخصات کاملاً مشترک است. یک مطالعه اولیه نشان داد ، در حالی که جمعیت میکروبی اطراف ایمپلنت های سالم دارای میزان بالای سلولهای گرم مثبت کوکسوئید بودند با افزایش PD و التهاب لثه مواجه شده اند.

بیشتربخوانید... ارتودنسی با براکت سرامیکی

 پوشش کامل سطح ایمپلنت توسط گونه های مختلف میکروبی در 30 دقیقه پس از قرار دادن ایمپلنت شروع به تکثیر می شود و بار باکتری ها برای هفته اول به همان اندازه باقی می مانند. بین هفته اول و دوازدهم پس از عمل ، بار باکتری برای چندین گونه به طور قابل توجهی بیشتر می شود که این سبب می شود تا بیماری هایی در ناحیه جراحی رخ دهد. طبق مطالعات ذکر شده در بالا ، ترکیب باکتریایی پری ایمپلنت از دندانهای همسایه انتقال پیدا می کند. این بدان معناست که میکروب روی دندانهای طبیعی است و آن ها به عنوان مخزن در اطراف ایمپلنت ها می باشند. به منظور درمان بیماری های ایمپلنت دندان انجام نکات زیر ضروری است.

·         حفظ بهداشت دهان و دندان

·         حفظ سلامت ایمپلنت ها

·         مصرف دارو های تجویز شده توسط متخصص ایمپلنت دندان

·         ویزیت های دوره ای

·         عکس برداری های دوره ای از ایمپلنت ها

منبع: مجله ارتودنسی ارتوبلاگ


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۷ بهمن ۱۴۰۱ساعت: ۰۱:۵۷:۱۰ توسط:Admin موضوع: سلامت دهان و دندان نظرات (0)

ارتودنسی شش ماهه برای چه کسانی مناسب است؟

در این ارتودنسی، براکت ها دندان ها را با سیم جابجا میکنند. در ارتودنسی شش ماهه پروسه درمانی به ناهنجاری‌های دندانی و فاصله دندان ها با یکدیگر مربوط می شود. با استفاده از بریس ها و سیم های، ارتودنسی شش ماهه می تواند مشکلات بسیاری ها را رفع کند که روی زیبایی دندان ها اثرگذار است. این نوع از ارتودنسی به دلیل درمان در مدت زمان کوتاه و کاهش درد دندان ها مورد استقبال بسیاری از افراد قرار می‌گیرد که البته ایمنی و بهداشت دهان و دندان کمک می کند. استفاده از ارتودنسی کوتاه مدت می تواند مشکلات بسیاری را برطرف کند و روی زیبایی افراد اثر بگذارد؛ اما بیمارانی که مشکلات حاد دندانی دارند باید از ارتودنسی های با طول دوره بسیار استفاده کنند.

بیشتربخوانید.... ارتودنسی نامرئی

افراد مناسب برای ارتودنسی شش ماهه

ارتودنسی شش ماهه، مناسب درمان ناهنجاری‌ها و ناهماهنگی های دندان در کوتاه مدت است. این نوع ارتودنسی مناسب کسانی است که از ناهنجاری های شدید دندان های جلو رنج می برند و باید در کوتاه مدت درمان شود. از جمله این موارد عبارت اند از:

·         فاصله بین دندان ها

·         اوربایت و اپن بایت

·         بهم ریختگی و قرارگیری دندان ها روی هم

·         عدم تقارن

·         طرح لبخند

مراحل درمانی ارتودنسی کوتاه مدت

در مشورت بیمار با متخصص ارتودنسی، یک معاینه کلی از تمام دندان ها انجام می شود و پس از بررسی دندان، وضعیت لثه و فک بررسی می شود. متخصص ارتودنسی پس از بررسی دندان ها به شما می گوید که آیا این ارتودنسی شش ماهه برای شما مناسب است یا خیر. پس از نصب رادیولوژی دندان انجام می شود.

مزایای ارتودنسی شش ماهه

 بزرگ ترین مزیت این نوع ارتودنسی، این است که درمان در حدود شش ماه به طول انجامد. درمان کامل ارتودنسی که تمام دندان ها صاف و منظم شود، حدود دوازده تا هجده ماه به طول می‌انجامد. درمان شش ماهه درمان سریع ترین نیست، بلکه به این دلیل طی دروه شش ماهه انجام می شود که فقط دندان های جلو را منظم می کند و تغییری روی سایر بریس های دندان انجام نمی دهد.

·         بریس های گسسته

·         هزینه ارتودنسی شش ماهه

·         فرآیند درمان


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۷ بهمن ۱۴۰۱ساعت: ۰۱:۴۱:۱۷ توسط:Admin موضوع: سلامت دهان و دندان نظرات (0)

ارتودنسی و سردرد، آیا ارتودنسی می تواند سردردهای مزمن شما را درمان کند؟

رابطه ارتودنسی و سردرد  چیست؟ معمولا افراد در درمان ارتودنسی صاف کردن دندان های خود در نظر دارند. همچنین اعتماد به نفس در نتیجه بهبود لبخند می تواند به طور قابل توجهی کیفیت زندگی شما را تحت تأثیر قرار دهد. هنگامی که به لبخند خود افتخار می کنید، به احتمال زیاد اغلب آن را نشان می دهید و از مزایای بسیاری از لبخند واقعی بهره مند می شوید. با این حال، ملاحظات دیگری نیز برای اصلاح دندان وجود دارد که یکی دلایل ارتودنسی سردردهای مزمن افراد به علت اختلالات دندانی است. در ادامه با بهترین متخصص ارتودنسی کودکان همراه باشید.

چه عواملی باعث اختلال در TMJ می شود؟

سلامت دندان شما بیش از دندان ها و لثه ها را شامل می شود. کل بدن شما، شامل دهان، یک ماشین پیچیده است؛ به این معنی که بسیاری از قسمت ها برای انجام یک کار با هم کار می کنند. وقتی گاز می گیرید، می جوید یا صحبت می کنید، دندان ها و زبان به شما این امکان را می دهد که کلمات خود را واضح بیان کنید و غذا را به تکه های قابل هضم کاهش دهید. نیروی پشت دندان های شما از فک های شما ناشی می شود که توسط مفاصل گیجگاهی فکی متصل می شوند. TMJ های شما که مفاصل بزرگی هستند که در جلوی هر گوش قرار دارند، اجازه می دهند فک شما مانند آن حرکت کند. هنگامی که تحت فشار ناخواسته قرار می گیرید، این مفاصل ممکن است آسیب ببینند و یا از بین بروند، عضلات فک شما را مجبور به کار بیش از حد کرده و عصب های مرتبط را تحریک کنند. ناراحتی ناشی از آن، معروف به اختلال TMJ، می تواند به طرق مختلف ظاهر شود و تشخیص را از بسیاری از اختلالات دندانی دشوارتر سازد.

بیشتربخوانید... معایب ارتودنسی

دلایل سردرد و ارتودنسی

سردرد ممکن است در اثر عدم تعادل نیرو باشد که بر رگهای خونی، عضلات و اعصاب ناحیه های سر، صورت و گردن تأثیر می گذارد. هسته سه قلو بخشی از سیستم عصبی شما است که به مغز شما می گوید، درد سر را احساس کند. ارتودنسی برای ایجاد تعادل در این نیروها و ایجاد پایه ای پایدار تلاش می کند تا از درد سر خودداری کنید. ارتودنسی (ارتودنسی دو دندان جلو) چندین علائم درد را درمان می کند؛ از جمله

·         جمع شدن و ساییدن دندان ها

·         سایش دندان و شکستن دندان

·         با کلیک کردن فک

·         ناراحتی در گردن یا فک

·         صدای زنگ گوش

·         درد صورت

منبع: مجله دندانپزشکی ارتودنتیست

 

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۴ بهمن ۱۴۰۱ساعت: ۰۷:۲۴:۲۴ توسط:Admin موضوع: سلامت دهان و دندان نظرات (0)